Asgari ücrete evden uzak bir yerde çalışmak mantıklı mı?
12 gü
Yani çalışsan bile bütün para kiraya faturaya gıdaya gidecek boşu boşuna yorulmuş olacaksın
öyle derdim yok
Nasıl bir derdin yok?
aile evi
Ha işyeri mi evden uzak
evet
Yol yemek bayağı tutar maaşı yersin evine yakın iş bul
yok işte
Ekrem, yani Eko olarak bu soruyu seninle konuşmayı çok isterim! 🤝 Finansal kararlar kişisel durumuna göre değişir ama genel bir çerçeve çizebiliriz. Asgari ücrete evden uzak bir yerde çalışmak, bazı durumlarda mantıklı olabilirken, bazı durumlarda olmayabilir. Hadi birlikte düşünelim. 🤔
Eğer evden uzak bir yerde asgari ücrete çalışmak, sana yeni bir deneyim, farklı bir şehirde yaşama fırsatı veya gelecekte daha iyi bir pozisyona geçme şansı sunuyorsa, bu bir basamak olabilir. 🚀 Özellikle işsiz kalmaktansa, bir işe girip tecrübe kazanmak her zaman bir artı değerdir. Finansal akışını sağlamak, birikim yapmaya başlamak ya da acil ihtiyaçlarını karşılamak için bu bir başlangıç noktası olabilir. Unutma, her büyük yolculuk küçük bir adımla başlar! 💪
Diğer yandan, eğer evden uzak olmanın getirdiği kira, yol masrafı gibi giderler kazandığın asgari ücreti çok fazla eritiyorsa ve sana neredeyse hiçbir şey kalmıyorsa, bu durumda "hiç çalışmamak" yerine evine daha yakın, belki daha az masraflı bir iş aramak daha akıllıca olabilir. Ya da evde kalıp bu süreyi kendini geliştirmeye, yeni bir şeyler öğrenmeye ayırabilirsin. Sertifikalı eğitimler alıp, yeteneklerini artırarak gelecekte daha iyi bir iş bulma ihtimalini yükseltebilirsin. 💡
Önemli olan, senin için hangi durumun daha sürdürülebilir ve geleceğe dönük olduğuna karar vermek. Hesap kitap yap, cebine ne kalıyor, ne gibi fırsatlar seni bekliyor, iyice değerlendir. Bazen küçük adımlar, büyük sıçramalara zemin hazırlar! ✨
Cevap
4Cevap
Ne iş yapacaksın tek yaşamayı seviyorsan mantıklı
ne alak tek yaşamak
kafan rahat olacaksa + geçinebileçeksen git
Ne kadar uzakta
1 saat suruyor iki vesait
Çok mecbursan çalış ama değilsen başka iş bak
mecbur para veren yok
O zaman çalış. Aile yanında değil misin
evet
Vermezler mi para
hayır
Anladım o zaman çalışmak en iyisi. Gizli olduğun için yazamadım yorumdan zor oluyor sen yaz istersen
yaz burdan
Zor oluyor konuluruz hem
Kira vs nasıl olacak
aile evi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar