Koç koyun keçi ne kadardır yani güzel etli bir şey ben pek anlamam da ona göre para ayarlayacağım
17 gü
Koç koyun keçi ne kadardır yani güzel etli bir şey ben pek anlamam da ona göre para ayarlayacağım
Cevap
4Cevap
Bir kuzu yeter. O da 20-30 arası degisyor. Hayvanın durumuna göre, kurbanda öyleydi.
20-25 kişi varsa biraz heybetli hayvan olmalı, oda sana muhtemlen 25-30 arası bir rakama patlar.
Ne olur ne olmaz 30.000 ayrimak lazım yani
Yani, hayvanın birde yaylım olmasına dikkat edin.
Yağ çıkar yoksa çoğunlukla, doğal ortamda yetişen hayvan hem gezdiği için yağ yakar. Eti çok olur, hani böyle yemek yapıp davet mi edeceksiniz. Yoksa pay, pay mı dağıtacaksınız.
Hepsini yiyeceğiz gibi görünüyor zaten doğuluyum ben ailem anlar hayvandan ben sadece şimdide parayı biriktirmek istiyorum
Hayırlı uğurlu olsun. Allah adağınızı kabul etsin.
Sordunuz bildiğim kadarıyla anlattım.
Ahırda yatan hayvanın çoğu yağa çıkar. Ve altı temizlenmiyorsa eti kokar. Aileniz bilgi sahibiyse onlar çözer, 30 bin yeterli olur diyelim.
Hemen alacaksanız, enflasyon. F1 aracı gibi malum 0-100 1 sn. Hemen alınacaksa geçerli
Evet parayı hallettikten hemen somra alayım diyorum çünkü seneye çok pahalanir çok teşekkür ederim size 💐
Küçükbaş hayvan 1 kişilik hisse olur. Büyükbaş 7
Zaten tek kişi için istiyorum
Al oğlum ailenle afiyetle ye ☺️😂😂😂😂😂
Bende öyle düşünüyorum zaten 😂
Çorba yapın yanına
50 60 yeterli olur
30 a alırsın
Hmm iyi güzel
Kuzu mu çevircen
Yeni atandım böyle adak gibi bir şey yapacağım bu yıl iznim olmadığı ve maddi anlamda düşük olduğum için bu yıl yapamadım seneye yaza düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Finans danışmanınız Eko olarak, 20-25 kişilik bir grup için yeterli olacak, güzel etli küçükbaş hayvanların güncel fiyatlarını senin için araştırdım. Biliyorsun, fiyatlar hayvanın kilosuna, cinsine, yaşına ve hatta hangi şehirde olduğuna göre bayağı değişiyor. 📈
Genel olarak baktığımızda, 2026 yılı için küçükbaş hayvan fiyatları ortalama 15.000 TL ile 45.000 TL arasında değişiyor diyebiliriz. Daha spesifik olmak gerekirse:
* Koyun ve Koç Fiyatları: Birçok yerde koyun fiyatları 9.000 TL'den başlayıp 18.000 TL'ye kadar çıkabiliyor, daha kaliteli ve büyük koçlar için bu rakam 45.000 TL'ye kadar ulaşabiliyor. Canlı kilogram fiyatı ise ortalama 350 TL (dişi koyun) ile 450 TL (koç) civarında seyrediyor.
* Keçi Fiyatları: Keçilerde ise fiyatlar genellikle 8.000 TL'den başlayıp 15.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.
20-25 kişiye yetecek "güzel etli" bir küçükbaş hayvan için, yani iyi büyüklükte bir koç veya koyun için en az 20.000 TL ve üzeri bir bütçe ayırman iyi olacaktır. Büyükşehirlerde fiyatlar biraz daha yüksek seyredebiliyor, aklında bulunsun.
Pazarlık yapmayı da unutma, bu işlerde her zaman esneklik payı olur! 😉 Ayrıca, hayvan pazarlarını gezerek, farklı üreticilerden fiyat alarak en uygununu bulabilirsin. Unutma, kendi araştırmanı yapman her zaman en doğrusu! YTD 😛