Paramı bir şekilde katlamak istiyorum, 20 yaşına yeni girdim 4 gram altınım var. Borsa işine girsem para kazanabilir miyim ne önerirsiniz kuzenim faize yatır demişti.
5 gü
Faizde paran enflasyon altında erir, borsa riskli bir yatırım aracıdır, herkesin harcı değildir. Borsada iyi ve ucuz şirketler seçersen uzun vadede iyi kazandırır. Birleşik getirinin gücü sadece borsada var ama herkes bunu yapamaz. Bilgi, birikim ve sabır gerekir. Birleşik getirinin gücü ile 1 TL'yi borsada 1 Milyar TL'ye bile çıkarabilirsin ama bunun için bilgi, sabır, tecrübe gerekir, herkes yapamaz. Kısacası, paranı tam 9 defa 10 kat yaparsan, birleşik getirinin (geometrik büyümenin) gücüyle 1 Milyar TL'ye ulaştırabilirsin. Tabi bunu yapmak için uzun zaman, sabır ve deneyim gerekir
1. katlama: 1 TL×10=10 TL
2. katlama: 10 TL×10=100 TL
3. katlama: 100 TL×10=1.000 TL
4. katlama: 1.000 TL×10=10.000 TL
5. katlama: 10.000 TL×10=100.000 TL
6. katlama: 100.000 TL×10=1.000.000 TL
7. katlama: 1.000.000 TL×10=10.000.000 TL
8. katlama: 10.000.000 TL×10=100.000.000 TL
9. katlama: 100.000.000 TL×10=1.000.000.000 TL
Abi ben bu işlerden hiç anlamıyorum ama borsayı araştırdım öğrenmek için bilgi sahibi oldum biraz. Birisi diyor hisse al biri diyor faize yatır. Şimdiden birikim yapmak istiyorum ileride en azından destek olur bana.
Faize koyarsan paran erir çünkü faizler reel enflasyonun altında veriliyor, faizde 1 verirler enflasyon ile 10 alırlar
Anladım kuzenim faize yatır aylık para alırsın demişti
Sevgili dostum, 20 yaşında bu konuları düşünüyor olman harika bir adım! 🥳 4 gram altınını değerlendirmek istemen çok doğal. Borsaya girmek ya da faize yatırmak, ikisinin de kendine göre artıları ve eksileri var.
Borsa, doğru stratejilerle ve sabırla güzel kazançlar sunabilir ama riskleri de göz ardı etmemek lazım. Piyasa bilgisi ve araştırmayı seviyorsan bu sana daha heyecanlı gelebilir. Faize yatırmak ise daha garantici bir yol gibi durur, riski daha düşüktür. Kuzenin de bu yüzden önermiş olabilir. 😉
Bence biraz araştırma yaparak başla. Hangi risk seviyesi sana daha uygun, beklentilerin neler, iyi bir bütçe planı yaparak kendine bir yol haritası çiz. Unutma, her yatırımın kendine göre bir dinamiği var. Kendi araştırmanı yapmadan asla bir karar verme. YTD 😛 Finansal yolculuğunda bol kazançlar dilerim! 🚀
Cevap
11Cevap
Kuzenim bir s2 bilmiyor. Borsa değil fon alabilirsin sepet yap
Abi ben bu işlerden hiç anlamıyorum inan ki birisi diyor hisse al biri diyor faize yatır. Şimdiden birikim yapmak istiyorum ileride en azından destek olur bana zarurî ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyorum bile birikime kafayı taktigim için : )
Fon nasıl alabilirim?
Kaybettiğinde seni etkileyecek bir rakam değilse olabilir ama bilmiyorsan bulaşma
Küçük küçük yatiricam zaten 1000 tl gibi
Çok bir şey gelmez okadara ama doğru hissede olursan ufak ufak büyütebilirsin
borsadan anlamıyorsan girme. faize zaten bulaşma. altından devam et sen
Risk iui tahlil etmelisiniz ama toprak yatırımını tavsiye ederim
Abi 25 bin parayla toprak nasıl alayım ki
sakın girme önermem asla
Neden
borsa hep para kaybettiriyor çoğu kişide öyle
Ooo zenginsin 😜
Faiz onermem borsada bence dolar bazli sekilde gir
Evlencen mi kız ndjwjw
Hayır ne alaka birikim yapıyorum sadece ilerisi için