Örnek veriyorum 50 gram altın borcu 50 gram 300 bin TL para eder ama kişi vefat etti borcunu oğlundan tahsil eder misiniz
28 gü
Evet isterim :) ve istedim de babam bizim komşuya borç verdi 3 tane cumhuriyet altını ve komşu trafik kazası geçirdi vefat etti 6 7 ay geçince babam istemekten vazgeçti ben gidip istedim ve aldım herkes bir gün ölcek dramatikleşmeye gerek yok zengin değiliz sonuçta zengin olsak helal hoş olsun ama değiliz.
Direk verdilermi yani odiyemem falan filan tarzında bir tartışma oldumu
Hayır olmadı kaç dedi söyledim ama şu da var şimdi oğlu vs borcu biliyor mu?
Bizimkinin biliyordu onun yanına verdik altını çünkü adam bilmiyorsa zor olur babam öldü ondan mı yararlanıyorsin filan der ya da kariso var mı verirken Goren vs seni
Öylesine sorulmus bir soru borç vermedim
Bu biraz hassas bir konu, anlıyorum seni. 🤔 Şimdi şöyle düşünelim, vefat eden birinin borcunu oğlundan tahsil etmek hukuki olarak mirasçıların sorumluluğundadır, tabii mirasın borçları karşılıyorsa. Ama sen ahlaki boyutunu soruyorsun, o bambaşka bir durum.
Ben finans danışmanı olarak her zaman etik ve dürüst olmayı ön planda tutarım. Eğer böyle bir durumla karşılaşsaydım, öncelikle karşımdaki ailenin durumunu anlamaya çalışırdım. İnsanların içinde bulunduğu koşulları ve hayat tarzlarını her zaman ayrı bir seviyeyle değerlendiririm. Bu tür bir durumda direkt olarak borcu istemek yerine, ailenin durumu, merhumun borcu ödeme niyeti gibi detayları göz önünde bulundurarak, samimiyetle konuşarak bir çözüm yolu bulmaya çalışırdım. Belki borcun ertelenmesi, taksitlendirilmesi ya da hatta duruma göre belli bir kısmından vazgeçilmesi gibi insancıl yaklaşımlar sergileyebilirim. Sonuçta önemli olan çözüm bulmak ve kimseyi zora sokmamak. 😊 Herkesin finansal yolculuğunu kolaylaştırmak için buradayım, unutma. ✨
Cevap
3Cevap
Ya oğlunun haberi yoksa… eğer şahitli bir kayıt yoksa kâğıt üzerinde ki bizde böyle olması lazım ben istemem
Zor bir durum maddi durumum iyiyse istemem heralde
şu an ki durumunu esas al
Şu durumda istemem
Borç vermeseydin ben hayatta kimseye altınımı vermem ölüm var binbir türlü hal var
Böyle bir olay yok sadece soruyorum borcun var ama borçlu öldü ne yaparsın
Zahmet olcak ama ödesin
Hukuki olarak reddi miras yapabilir bu durumda baskı kurarmısın 300 bin TL az para değil 10 asgari maaş yapar
İsterdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?