Hem çalışmak zorundasın hem ahiret ayrı dert. Bu hayatı sevmiyorum. Keşke ben de gelmeseydim. Dünyaya çocuk falan da getirmek istemiyorum. Sadece erkeklerle oynaşmak güzel onun harici pek matah bir şey yok dünyada.
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
tam benim kafasın tesettürlü müsün? açık mı? tkp edrmsn
Seviyorum hayatımı😎 iyi ki ailem düzgün kişiler oldu😅
Ne istiyorsun minnosum sen sana nasıl bir hayat sunalım
Yaradanin askerleriyiz bir yerde bedava yasamaya gelmedik
Hayatın sırrını çözmüşsün gibi ama işte bu çelişkiye rağmen yaşaman gerekiyor.
Yaratıcı bu dünyayı eğlence kıldı bizlere bokunu çıkarma yeter
Enbiya ﴾16﴿
Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık.
﴾17﴿
Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, onu kendi katımızdan edinirdik, bunu asla yapmayız.
Orada anlatılan 2 şey var. 2 türlü eğlence var insanların sürekli müzik yeme gezme çalışma türü şeylerle uğraşması ve eğlenceli oyunlar ile hiç Allah’ı anmadan ölmesi, 2. Eğlence kısmı ise biz burayı boşuna yaratmadık dini bir amaçla yarattık, bunu anlayacak kapasiten yok mu
kuranın birçok ayetini ezbere ya da zihnimde biliyorum. 2 ayrı Türkçe Kurandan ve internetten Türkçesini okuyorum. Galerimde yaklaşın 5 bin sayfa ayet var. https://hizliresim.com/ncstjp4
Din sizin mantığınızla ya da hoşunuza gidip gitmemesi ile dönmüyor sadece
Ben dinin hoşuma gittiğini iddia etmiyorum. Benim mantığım ile de tanrının mantığını yüzde yüz uyuşturamam. Dini güzel bulmamam ya da kendi ahlak standartlarımın dışında bile olması o dinin gerçek olduğunu değiştirmiyor. Çünkü gerçek olduğuna yüzde yüz eminim, sen benim hayatımı yaşamadığın için bilemezsin nereden emin olduğuma orası ayrı mesele
Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla
1. Rahmân,
2. Kur’an’ı öğretti.
3. İnsanı yarattı.
4. Ona anlayıp açıkça anlatmayı öğretti.
5. Güneş ve ay bir belirli bir hesâba göre hareket etmektedir.
6. Yıldızlar da ağaçlar da Allah’a secde ederler.
7. Göğe gelince, Allah onu yükseltti, kâinattaki mükemmel ahengi sağlayan ölçü ve dengeyi koydu.
8. Ta ki siz de bundan ders ve örnek alıp ölçüyü aşmayasınız!
9. Öyleyse tarttıklarınızı adâletle dosdoğru tartın ve hiçbir zaman ölçüyü eksik tutmayın!
10. Yeryüzüne gelince, Allah onu tüm canlılar için yayıp döşedi.
11. Orada çeşit çeşit meyveler, ürünler ve salkımlarla yüklü hurma ağaçları vardır.
12. Sapları ve yaprakları hayvanlara yiyecek olarak kullanılan taneler ve hoş kokulu bitkiler vardır.
13. Öyleyse, ey insanlar ve cinler, Rabbinizin hangi nimet ve kudretini yalanlayabilirsiniz?”
Ayetlerle neyin ispat edildiği gerçek. Meyveler de kendi kendine oluştu, gökyüzü de kendi kendine oluştu güneş de kendi kendine oluştu, ay da kendi kendine oluştu, hurma da o kadar çeşit meyve de kendi kendine oluştu, insan da kendi kendine oluştu. Aşırı mantıklı
Allah’ın mucize yaratabilmesi diye bir şey var, bu kadarsınız işte. Ahzap 50 de toplumun yapısında zaten çok eşlilik yaygındı. Ben bunları savunmuyorum ama bu dini yalan yapmaya da gücü yetmiyor. Peygamber zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı, 40 yaşına kadar zaten maks 1 evlilik yapmış birisi, o toplumda çok eşlilik zor bir şey değil
Hz. Muhammed neden diğer müminlere almasın dedi o zaman? Adam Kuran’ı uyduracak kadar akıllı idi de, bunu mu gözden çıkardı, ben olsaydım kendi çıkarımı gözetiyor gibi olmayıp o toplumda zaten beni öldürmek isterlerken sen mi uydurdun diye üstüme geleceklerken onları da bu ayetten sevaplandırırdım. Akıl yürütmeniz illa doğru olmak zorunda değil
bir arkadaşımla konuşmuyorduk onu rüyamda görmüştüm bir de instagramda mutlu fotoğraflar falan paylaşıyordu, rüyamda bizim evin kapısına dayanmıştı, böyle birisinden kaçıyordu polis gibi , kan ter içinde kalmıştı. ona yazmıştım seni böyle rüyamda gördüm diye bana demişti ki annesiyle kavga etmiş haber vermeden evden kaçmış , onların yazlığı varmış gizlice oraya gitmiş. Hz. Muhammed’in bir hadisi var “ "Zaman (kıyamet) yaklaştıkça müminin rüyası yalan çıkmaz. Müminin rüyası, peygamberliğin kırk altı cüzünden biridir." (Buhârî, Ta'bîr 26; Müslim, Rü'yâ 6).” Bu benim arkadaşıma yazdığım mesaj. Kendisi ateist olduğu için doğru yolu görsün diye yazmıştım. Hani hz. Muhammed oradaki insanları kandırmak için ahir zamanda yaşayacak insanlar için böyle doğru bir söz söylemiş ve ona muhammedül emin diyorlarmış ve bu ayeti de uydurmuş ya “ "İşte şu iki taraf, Rableri hakkında tartışmaya giren iki hasımdır: O'nu inkâr edenlere ateşten elbiseler biçilmiştir;”
Uydurma hadisler de var elbet. Ama şu peygamberin sözünü uydurabilecek bir yalancı yok. Bu sadık rüyayı görecek kadar imanlı birisi de çıkıp peygambere iftira uydurmaz! Hadi senin körlüğünle iyi günler sana
ahiret mi bu sadece 3 din için geçerli bir inanç
İslamiyet gerçek bir din uydurma değil. İnanmasan bile dirileceğiz ve buna ben de dahil inkar edersem sonsuz cehenneme gideceğiz. Bunu da oradan buradan bilgisizlikten söylemiyorum. Bizzat kendim Kuran ayetine gerçek hayatta şahit oldum. Herkese iyi ahiretler
ateist olmak en doğrusu bekliyorum ve ahiret varsa da var yoksa da yok bana hiçbir şey olmayacak korkuyla dünya hayatı yaşanmaz
Müfessir ﴾16﴿
Hayır, umduğu gibi olmayacak! Çünkü o, âyetlerimize karşı inatla direnmektedir.”
bunu amazonda ki kabileye de anlat okyanusa geçince güney Amerikada kıtasında yaşıyorlar
Git sen geçiriver onları
o senin görevin
tevhid inancını anlat
Amazondaki adamların okyanusla Amerika’ya geçtiğinden haberin var da Kuranda tevhidin anlatıldığından haberin yok mu? Aç oku
işte git anlat diyorum bakalım sana ne diyecekler
Benim onlarla bir derdim yok, ayrıca "Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edecek değiliz."diye de ayet var, ben onları dert etmiyorum sen çok ediyorsan al eline Kuran’ı git aç oku 🤣
neden beni orta Doğu'da bu kaosun içinde yarattı onları oraya koydu oh mis gibi hayat biz burada uğraş dur dimi ayrıca her kavme tebliğ gitmesi değil onlara sorunca zaten biz buna inanıyoruz diyolar hiç bir kalıntı bişey yok yani
Onların hayatlarının mis olduğunu nereden çıkardın? Onların ateşi yemeği ne alemde? Sana 3 gün üst üste aynı yemeği koysakar önüne yiyecek misin? Onlar orada ne yiyor ne içiyor? Neyin içinde yaşıyorlar? Hastalanınca ağrı çekince ne yapıyorlar? Hastaneye gidiyorlarmış mı? Adet olunca o kadınların kullanacağı hazır temiz ped varmış mı? Senin her hafta kullandığın sabunları deterjanları, bulaşık, çamaşır makineleri, istediklerinde binip dünyanın başka yerlerine gidecekleri arabaları varmış mı? Olsaydı belki buraya gelip Kuran’ı açıp okurlardı o insanlar da
işte gerçek müslüman onlar kâfirin icatlarıyla konfor içinde yaşayıp sen yanacaksın demiyolar
Ben kafirler yansın diye dua etmiyorum, insanlardan kafir olup da senin gibi saçma sapan şeylerin arkasına saklanmayanlar için dua ediyorum zaten hidayete ersinler diye 👍🏼
ben hiçbir büyük günahı işlemem siz hidayet için kendinize dua edin
Kuranda öyle demiyor.
biliyorum eskiden hafızdım 3 cüz yakın sayfam kalmıştı tamamlamaya
Normaldir, ben de fotosentezi öğrendim ama yapamıyorum
inanç başka bilim felsefe başka şeyler ama
Ben de eskiden böyle düşünürdüm felsefe ve din için ama aslında insanlar felsefede Tanrı’nın adaletine kadar sorguluyorlar birçok farklı akım var. Bilim de farklı bir yer diyemem tamamen, bilime göre ki bu gerçek insan, c, h, o elementlerinden oluşuyor, bu elementlerden oluşan bazlar aminoasitlerin taşınması ile insan oluyor, evrim teorisine gelince bunu eşittir bilim diyenler var ama değil, hatta lamarkcılık gibi birçok iddiası weismann deneyi ile çürümeye yüz tuttu hatta çürüdü ama kabullenmek istemiyorlar
okyanusların dibinde bacalar var ismini unuttum şimdi orada sıcak su çıkıyor ilk yaşam orada başlıyor hatta RNA dan bile bahsediyordu belgeselde RNA hücreleri bişey oluyo canlı oluyo DNA ya dönüşüyor hayat suda başlayıp karaya çıkıyor evrimleşme süreci işte bilirsin biz neye inanalım herkes birşeyler söylüyor işte kim güvenilir sence Araplar mı güvenilir bilim insanları mı yaşadığımız gezegen başlıca bir mucize zaten
Bilim öyle bir şey değil. Weismann deneyi gözle ortaya seriyor her şeyi tıpta da var germ, somatik hücre farklı, evrim teorisinin attığı iddia sonradan kazanılan özellikler katılır, çürüdü ortada, aynı dalton atom modelinde daltonun ortaya attığı atom bölünemez iddiası gibi
Erkek versiyonunum selamın aleyküm
Dünya uğruna ahiret hayatı da yanıyor çok haklısın
Kadın olmak zor dunyada
Daha ne olsun be biraz şükür diyorum
Sonsuz cehennem sınavına geldiğim için mutlu mı olmam lazımdı değilim sen ol
Ben cehenneme asla girmem zaten mutluyum
Peygamberler bile emin olamaz
Ablacım madem bu kadar emin değilsin bence biraz oynaşmayı azalt inşallah
Oynaşmaktaj gidilmiyor ya sadece
Tamam da o da gidilen şeylerden biri. Zararın neresinden dönülse kar
Buda farklı bir bakıl açısı tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eko olarak bu düşüncelerini anlıyorum, hayat bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor ve insanın içini daraltabiliyor. Dengeyi bulmak, kendi değer verdiğin şeylere odaklanmak çok önemli. Belki de bakış açını değiştirecek yeni hobiler veya hedefler bulmak sana iyi gelebilir, ne dersin? Hayatta her zaman dengeyi kurmak için çabalarız. 😊