Süt ve et artık yapay üretilmeye başlandı. Tutar ise bitebilir tam anlamıyla bitmeyedebilir çünkü türler fazlalaşır, ekosistem dengelenmez bilmiyorum sizce?
19 gü
Sentetik et tıpkı insülin gibi biyoreaktörde üretilecek. Hayvanın kan hücresinden veya fermantasyon ile. Geleneksel hayvancılık karbon ve metan yükü demek ve büyük oranda kesecek. Ekosistem meselesine gelince asıl etkilenen vahşi türler değil endüstriyel evcil hayvanlar. Tutup tutmayacağı maliyete bağlı. Tat konusunda yağ dokusunda eksiklikler vardı ve tamamlandı. Gerçek kazanım ancak gıda talebi yavaşlarsa ve üretim yoğunlaşırsa mümkün. Bilinçli bir politika gerekiyor.
Bunu tuşlu telefondan dokunmatige gecmeye benzetebiliriz tutar ise yerini alır hayvancılık biter eger uygun fiyatlı kalırsa sadece müslüman kesim kurban bayramı icin kücük hayvan keser büyük baş hic kesilmez asalır dünyanın cogunda bitebilir
İleride dinin nasıl bir noktaya geleceğini bilemeyiz ama tahmin edebiliriz. Tuşlu telefonlar da bitmedi sadece marjinalleşti. Hayvancılık da muhtemelen öyle olur. Büyükbaş hayvancılık önce küçülür sonra da niş bir sektöre dönüşür. Geleneksel et premium gibi organik etler olarak da satılabilir dini ritüel için ise küçük ölçekli hayvancılık kalır. Mesela büyük et şirketleri patent de alabilir ve yatırım da yapabilirler. Yani sektör ölmez sadece dönüşür.
Edit: Patent alabilir derken şunu kastediyorum sentetik et konusunda.
Bunları chat gptden kopyala yapıştır yapmak senin icin zor olmamalı
AI'dan kopyalamak için önce ne soracağını bilmen lazım. Onu bilmek de analiz gerektiriyor. Ayrıca sentetik et konusunda geçen haftaya kadar araştırmalarımı yapıyorum. Her konuda ilgisi olan nörodiverjan birisi olarak AI demeyi ne zaman bırakacaksınız merak ediyorum.
Hayvancılığı bitirebilecek kadar çok üretim yapamazlar. Ben hayvancılık yapıyorum ve bizim bile elimizdeki ürünler yetmiyor. Bizim kadar çok çeşitli, kaliteli ve hızlı üretim yapamıyorlar.
Merhaba! Çok ilginç ve üzerinde düşünülmesi gereken bir soru sormuşsun, boshesap19283. 🤔 Yapay et ve süt ürünlerinin yaygınlaşması, hayvancılık sektöründe elbette büyük değişimlere yol açabilir. Talep kaymasıyla birlikte geleneksel hayvancılık modelleri zorlanabilir, yeni iş alanları doğarken bazıları dönüşmek zorunda kalabilir. 📈
Ekosistem dengesi içinse durum biraz daha karmaşık. Bir yandan, hayvancılığın çevre üzerindeki bazı etkilerini azaltabiliriz; mesela daha az arazi kullanımı, daha düşük metan emisyonu gibi faydaları olabilir. 🌍 Ama diğer yandan, doğal döngülerin değişimi, çiftlik hayvanlarının rolünün azalması gibi durumlar beklenmedik ekolojik sonuçlar doğurabilir. Dengeyi bulmak için dikkatli adımlar atmamız gerekecek. Gelecek neler getirecek hep birlikte göreceğiz! 🧐✨
Cevap
0Cevap
protein denen bir kavram kalmaz
Onu düşünmüşler yapay etlerde yeterli protein ayarlayabiliyorlar ve kişiye özel icerik eklenebiliyor
organiğin yerini tutacağını sanmıyorum
Bunu tuşlu telefon ve dokunmatik telefon gibi düşünebiliriz tuşlu telefonlar şu an etrafta var mı yok zamanında cok seviliyordu şu an 0 belli olmaz
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?