Fortis Film Reklam Projesi Süreci ve Yaşadığım Kafa Karışıklığı?

Herkese merhaba, yakın zamanda Fortis Film tarafından yürütülen bir giyim markasının reklam projesinde yer aldım. Süreç sonunda bütçe ve kesintiler konusunda yaşadığım bir kafa karışıklığını, sektörel işleyişe hakim olan ya da benzer tecrübelerden geçenler vardır diye buraya danışmak istedim.

Proje öncesinde 80.000 TL net ücret üzerinden bir ön anlaşma sağlamıştık. Menajer komisyonunun da %10 olacağı belirtilmişti. Doğal olarak çekim tamamlandığında elime geçecek net tutarın 72.000 TL civarında olacağını öngörüyordum.

Ancak ödeme aşamasına geldiğimizde, komisyon oranının %15 olarak uygulandığını ve bunun üzerine bir de sigorta kesintisi yapıldığını gördüm. Günün sonunda hesabıma geçen tutar yaklaşık 64.000 TL oldu.

Elbette şirketlerin yasal kesintileri, vergilendirmeleri veya stopaj süreçleri işin doğasında var ve bunlara saygım sonsuz. Ancak aradaki fark birkaç yüz lira değil, ciddi bir emek karşılığı olduğu için doğal olarak detayları öğrenmek istedim. Konuyla ilgili net bir bilgi veya açıklama almak adına kendilerine mesaj gönderdim fakat henüz net bir geri dönüş alamadım.

Bu paylaşımın amacı Fortis Film’i veya projede yer alan markayı hedef göstermek ya da itibarını zedelemek değildir. Sektörde farklı uygulamalar olabileceğinin farkındayım. Ben yalnızca kendi yaşadığım süreci paylaşmak ve yapılan kesintilerin hangi gerekçelerle uygulandığı konusunda net bir açıklama alabilmeyi umuyorum.

Sektörde benzer reklam projelerinde yer alan arkadaşlara sormak istiyorum, proje başında konuşulan komisyon oranı ile ödeme aşamasında uygulanan oran arasında farklılık yaşanması veya sigorta kesintilerinin sonradan detaylandırılması yaygın bir uygulama mıdır?

Fortis Film Reklam Projesi Süreci ve Yaşadığım Kafa Karışıklığı?