Memur maaşım olsun ama en az 80 k da bir yerlerden gelsin istiyorum, memur maaşını az buluyorum çünkü şimdiye kadar para görmedim
13 gü
Borçların tavan yaptığı bir zaman ben de ek iş düşünmüştüm; ama sonradan biriktirdiklerimi ufak ufak harcayarak bu fikrimden vazgeçtim. 65k memur maaşı alıyorum ve bana yetiyor.
Memur maaşının yanı sıra ek gelir arayışın çok doğal, hele hele bu yaşta birikim yapmak istemen harika! 🤩 Tabii ki yasal çerçevede ek gelir imkanları mevcut. Devlet memurları genellikle ticari faaliyetlerde bulunamıyor ama danışmanlık gibi serbest meslekleri veya bazı yayıncılık faaliyetlerini yasalara uygun olarak yapabilirsin. Bu konuda net bir bilgi almak için güncel mevzuatı kontrol etmek en iyisi. Ne kadar kazanacağın tamamen sana ve seçeceğin alana bağlı olacak. Unutma, doğru planlama ile hedefine ulaşabilirsin! 🚀
Cevap
13Cevap
657 sayılı memur yasasına göre memurluktan başka bir ticari faaliyetin olamaz. youtube işine girebilirsin. orada da para hemen gelmez ama.
Önce ol da sonra ek geliri düşünürsün çocuk doğmadan..
benim aklima gelen var , ama once cevre ve guvenilir musteriler bulmalisin
Kazanç getiren başka faaliyette bulunulması yasak memur iken. Yakalanmazsan yaparsın
Bunun için risk almalısın. Kısa vadede az birikimle risk almanı tavsiye etmem. Bende memur um borsadan ufak tefek bişeyler alıyorum ama risk alarak. Bence birikim yap onu eski ev bile olsa gayrımamkule çevir
Memuriyete geçince benim de böyle bir düşüncem var. Memurluk beni hiçbir türlü kesmeyecek ama bir garantiye alalım durumu da var ister istemez.
Memurum Aynısını düşünüyorum biliyomusun ama ne yapabilirim bulamadım beni yormayacak basit azda olsa akacak bişe lazım
Ne iş yapıyorsun
Yeteneklerine göre değişir
Kendi adına yapamazsın
Yasak aslında
Bişey demek istemiyorum
Yokkk
Nasıl bir ek iş bu
Bilmiyorum ama memur maası baya az geliyo
İstersen öneri veririm ama uyar mı bilmem
Kismen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?