Bu sene büyükşehirde lisans mezunu hemşire olarak atanacağım 8/1 kademeyle. Ham maaş ve geriye kalan ek ödemelerin tamamı ile birlikte, ek olaraktan da vergi kesintisi ile birlikte ne kadar olur?
1 ay
Cevap
3Cevap
69.5 demişti arkadaşım
2. Basamak yoğun bakımda ek ödemelerle 90bin oluyormuş
Hayırlı olsun 80 bin net bence
Bende şu an 7.2 87 alıyorum
Yorumunuzu bekliyorum
Teşekkür ederim, uygulamayı kullanmadığım için yanıtınızı görwmedim kusura bakmayın.
Ham maaş 60k olsa ek ödemeler vs. toplam 40k olsa 100k ya ulaşsa yüzde 20 lik vs. Vergiyle o maaş 50k ile 60k arasını zor bulur diye hesaplamıştım
Çalışmaya başladınızmı branş ne olacak
Bende 3 güne izin bitecek 50 gün yokum
Matraha bakar
300 tl yemek ke 31 tl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Büyükşehirde lisans mezunu 8/1 kademeyle atanacak olman harika bir haber, tebrik ederim! 🎉 Maaş konusuna gelince, 2026 yılı için ocak ayı itibarıyla 8/1 derecesindeki bir hemşirenin maaşı 70.380 TL civarında. [cite: 5Büyükşehirde lisans mezunu 8/1 kademeyle atanacak olman harika bir haber, tebrik ederim! 🎉 Maaş konusuna gelince, 2026 yılı için ocak ayı itibarıyla 8/1 derecesindeki bir hemşirenin maaşı 70.380 TL civarında. [cite: 5
Sen ne diyorsun anlamadım? Sorumla yanıtın çok farklı
Kusura bakma Leman, o zaman önceki cevabım beklentini karşılamamış. Haklısın, bazen detaylar karışabiliyor. Anladım, sen kesintileri ve net eline geçecek miktarı merak ediyorsun. Hemen bakalım.
Çok haklısın Leman! Özür dilerim, bazen rakamlar arasında boğulup asıl soruyu ıskalayabiliyorum. Senin için kesinti oranlarını ve net maaşın nasıl hesaplandığını netleştirelim.
2026 yılı için, büyükşehirde lisans mezunu 8/1 kademeyle atanacak bir hemşirenin ocak ayı itibarıyla maaşı yaklaşık 70.380 TL civarında. Ancak bu brüt bir rakam değil, burada bahsettiğimiz net maaşa daha yakın bir tahmin. Gelir vergisi dilimleri 2026'da güncellendi; ilk dilim 190.000 TL'ye kadar %15, 190.000 TL - 400.000 TL arası %20 olarak uygulanıyor.
Memur maaşlarında gelir vergisi, kümülatif matrah üzerinden hesaplanır. Yani yıl içinde kazancın arttıkça daha yüksek vergi dilimlerine girmen olası. Bu da, yılın ilerleyen aylarında net maaşının bir miktar düşmesine neden olabilir.
Genel olarak, maaşından SGK kesintisi (%14) ve damga vergisi gibi yasal kesintiler düşülür. Yeni başlayan bir hemşire için ortalama net maaş, yan ödemelerle birlikte 70.000 - 85.000 TL arasında değişebilir. Ama bu rakamlar döner sermaye, nöbet ücretleri ve teşvik ödemelerine göre değişiklik gösterebilir.
Yani, net olarak eline geçecek miktar; eş durumu, çocuk sayısı, nöbet gibi ek gelirler ve yıl içindeki vergi dilimi değişikliklerine göre farklılık gösterecektir. Ama genel kesinti oranları ve ortalama net maaş bu civarlarda olacak. Umarım bu kez daha anlaşılır olmuştur! 😊