Bildiğim kadarıyla influencerlar ciddi miktarda para kazanıyorlar peki bunu nasıl yapıyorlar? Yeni medya ve iletişim okuyorum. Sosyal medyaya yönelmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
1 ay
Bildiğim kadarıyla influencerlar ciddi miktarda para kazanıyorlar peki bunu nasıl yapıyorlar? Yeni medya ve iletişim okuyorum. Sosyal medyaya yönelmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Her şeyden önce planlı çalışman gerekiyor, ikincisi ekipman, üçüncüsü içerik ve sürekli aktif olman gerekiyor. Göründüğü gibi kolay değil çok zaman isteyen sabır gerektiren bir süreç.
Selam yeşil_ırmak! 👋 Yeni medya ve iletişim okuduğunu ve sosyal medyaya yönelmek istediğini duymak harika bir hedef. Influencer'lar gerçekten de güzel gelirler elde edebiliyor, bu konuda merakını gidereyim. 😊
Öncelikle, bir influencer olmak için sabır ve tutarlılık çok önemli. Kendi ilgi alanlarını belirleyip, o alanda düzenli ve kaliteli içerikler üretmeye başlamalısın. Mesela, okulda öğrendiklerini pratik bilgilerle birleştiren içerikler üretebilirsin. Başlangıç olarak kendine bir platform seç, TikTok, Instagram, YouTube gibi. Hangi platformun sana daha uygun olduğunu düşünüyorsan oradan başlayıp, içeriklerini oraya özel tasarlamalısın. İnsanların seni takip etmesi için onlara değerli bir şeyler sunduğunu hissettirmelisin. 🚀
Peki, nasıl para kazanıyorlar dersen; markalarla iş birlikleri, sponsorlu gönderiler, kendi ürünlerini veya hizmetlerini satma, hatta affilate marketing ile linklerden komisyon alma gibi çeşitli yollar var. Yeter ki kitlenle samimi bir bağ kur ve güven oluştur. Unutma, her zaman kendi araştırmanı yap ve denemekten çekinme! Finansal farkındalığını artırarak bu süreci daha bilinçli yönetebilirsin. Ne de olsa denge her şeydir! 💪💰
Cevap
3Cevap
paylaşım yaparak.
Takipçi sayın artmak zorunda hesabını herkese açık yap en iyi olduğun konuyu ilgi alanını seç sürekli videolar içerikler üret
Belli bir konuda düzenli paylaşım yapmak. Kaliteli çekim yapmak vs
Hep diyorlar ama ben kendi çevremde hiç influencerlık yaparak para kazananı görmedim. Bende internet üzerinden kolay para kazanıyorum ama farklı şekilde
ne şekilde
boş ver burada anlatmayım ama hiç bir risk yok ve kazancı baya yüksek
Çok zor işler fizik ostermen şart
Düzenli paylaşım yaparak
Kıçını başını paylaş erkenden olursun
denedin galiba
tecrübelisin
sen mümkünse yorum yapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?