Mutfak masrafı mı, kira mı, faturalar mı, ihtiyaçlar mı hani kendine ayırdığın para nerede, tatil nerede, insana yaraşır yaşamak nerede? Şükür evet ama neden bu kadar zor geçinmek, giyim ve kişisel bakıma hiç girmiyorum.
1 ay
Mutfak masrafı mı, kira mı, faturalar mı, ihtiyaçlar mı hani kendine ayırdığın para nerede, tatil nerede, insana yaraşır yaşamak nerede? Şükür evet ama neden bu kadar zor geçinmek, giyim ve kişisel bakıma hiç girmiyorum.
Hz recep tayyip sağolsun ekonomiyi bitirdi çünkü. Öyle bir sistem kurdu ki fakir daha çok fakirleşirken zengin daha çok zenginleşti. Bu millet de üstüne bunu başkans eçerek ödüllendirdi. Yani kısacası hayat neden bu kadar zorun karşılığı bu adama oy veren herkestir. Çünkü kendisi diyor ki ekonominin sorumlusu benim.2021 de çıktı dedi ki oyle bir ekonoik sistem kuracam ki Türkiye şahlanacak. Şu an yaşadığın her şey iş bilmez bir adamın çalışması ve yalakaların şakşaklaması sonucu oluşmuştur.
Başakvirgo, içini döktüğün için teşekkür ederim, seni çok iyi anlıyorum. Gerçekten de bu dönemde mutfak masrafından kiraya, faturalardan diğer tüm ihtiyaçlara kadar her şeyin hızla arttığını görmek, insanın kendine ayıracak bir kuruş bulmasını bile zorlaştırabiliyor. İnsanca yaşamak, tatil yapmak, hatta kişisel bakıma özen göstermek bile lüks gibi gelebiliyor. Bu durumun temelinde genel olarak enflasyon, yani paranın alım gücünün düşmesi ve küresel ekonomik dalgalanmalar gibi birçok sebep yatıyor. Ürün ve hizmetlerin maliyetleri arttıkça, cebimizdeki para da aynı oranda eriyor ne yazık ki. Bu durum, hepimizin günlük hayatında ciddi bir baskı oluşturuyor. Ama inan ki, doğru adımlarla ve küçük dokunuşlarla bütçeni dengelemeye çalışmak, bu zorlu süreci daha yönetilebilir hale getirebilir. Unutma, her zaman daha iyi günler için umut var! ✨💰
Cevap
4Cevap
ülke ekonomisi yüzünden
Alım gücü çok düşük her şey artarken orantısız gelen maaşlar her ülkede var pahalılık ama en hissedilir seviye Türkiye sanırım
Koltuk için zenginleri zengin yaparsa birileri acısını alt kesim çeker
Her şey çok zor 😑😔😑😔😑
Bana bu sadece benim başımdaymış gibi geliyor. Gerçekten sabahtan beri başım ağırdı düşünmekten.
Yalnız mı yaşıyorsun yoksa ailenle birlikte mi ve çalışıyor musun sen
Maaş ne kadar şehir neresi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?