Çoğu alışverişimizi zaten kredi kartları ile gerçekleştiriyoruz.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğu alışverişimizi zaten kredi kartları ile gerçekleştiriyoruz.
Zaten piyasada nakit akışı çok yok gibi arada bir sabah işe giderken 🏧 boş ise bir miktar nakit para çekiyorum 😂
Market alışverişi / kart
Benzin alışveriş / kart
Kıyafet alışverişi / kart
Seyahat tatil / kart
Devletler bunu yapmak icin ugrasiyor aslinda insan ozgurlugunun tam kositlanmasi anlamina gelir buyuk ayaklanma sebebidir ama millet koyun olmus artik ayaklanmaz. Simdi o sosteme gecince basta kimse vergiden kacamayacagi icin fahis olan vergiler daha da arttirilacak sonrasinda insanlarin neyi alip alamayacagina karar vermeye baslayacaklar. Ozgurluk tamamen bitecek.
202 lira ciktigindaki degeriyle simdi bi para cikarilacak olsa 40-50 bin liralik falan banknot cikmasi lazim ama cikarmiyorlar bi telefon icin bile bi torba para tasiniyor ve bankalar almaya insanlar saymaya usenip karta online a yoneliyor. Yeni banknot cikmamasindaki amac insanlari nakitten uzaklastirmak zaten
Dijital parayı kullanmayıp elden parayla sigortasız çalışma devri hiçbir zaman bitmez o yüzden cevabım hayır. Bide sen biriyle ticaret yapacağın zaman nakit olursa adamla uyguna anlaşma işi var. Halk bankalara güvenmiyor cem uzana olduğu gibi olup banka batarsa diye.
En yukarı teknoloji devi olan ülkelerde asla %100 dijitalleşme yoktur. Çünkü dijital olan her şey hayatı pratikleştirir ama aynı zamanda daha çok hata verir. O yüzden tam nakitin bitmesine karşıyım. Umarım öyle bir şey olmaz.
Ksproff, güzel bir soru! 👋 Haklısın, çoğumuz kredi kartlarıyla zaten dijital ödemeye alışkınız. Önümüzdeki 10 yılda tamamen nakitsiz bir dünyaya geçiş zor ama dijitalleşmenin hızlanacağı kesin. Merkez bankası dijital paraları ve mobil ödemeler yaygınlaşmaya devam edecek gibi duruyor. Ancak nakit, özellikle bazı kesimler için hala önemli. Bakalım denge nasıl değişecek! 🚀💳
Cevap
9Cevap
Yani bu gidişle her şey olur devletlerin de işine gelir çünkü nakit para elden ele takip edilemiyor ama dijital para da kaçış yok her şey kayıt altında olacak...
Hayır bu kadar sürede boyle bir değişim imkansız.
Pek sanmam.
Nakit derken 😂😂😂😂
Harcadığn para 20 bin nakit olursa iki deste 😂😂
Bence öyle olacak. 500 bile çıkarmadılar, demek ki nakit devri kapanacak artık
10 yıla kesin biter ya şimdi bile sadece dolmuşlarda nakit kullanıldığını görüyorum onun dışında her şey temassız üzerinden saniyelik yapılıyor
Icinde vergi oldugu sürece nakit hicbir zaman bitmez bence
Ben geçtim pide fırını hariç nakit hiç yok
Çin'de o şekilde burada da öyle olur bence
Olabilir Lidyalılar düşünsün artık
O yılları görürsek belki
Öyle görünüyor
Olmaz bence.
Ben bitirmem
bitiririz
Nakit bitmez.
Keşke
Aslaa bence