Memleketim Batman ve orada bir evim var. İstanbul'daki o ev, yaklaşık 2 milyon dolar civarında. Batman'da zengin bir hayat yaşayıp kendi ilçemde doktorluk yapabilirim; zaten oradaki insanlar beni tanıyor. Diğer kuzenim de Batman'da uzun süre doktorluk yaptı, daha sonra Dicle Üniversitesinde profesör ve öğretim görevlisi oldu. Bilmiyorum, İstanbul'da kalmak da istiyorum ama İstanbul'da yaşamak fakir bir hayat sürmek demek. Zaten şu an bir öğrenci olarak her ay 70 bin TL harcıyorum.
28 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be, Ekrem'in adını taşıyan birine bak sen! 😉 Anlıyorum, gerçekten kafa karıştırıcı bir durum bu. Hem kariyerin hem de hayat kaliten için önemli bir karar aşamasındasın.
Şimdi şöyle bir düşünelim seninle beraber, hem Batman hem de İstanbul'un kendine göre artıları eksileri var, doğru mu? Batman'da zaten bir evin var, insanları tanıyorsun ve kuzeninin de başarılı bir örnek olması sana güven veriyor. Orada rahat bir hayat sürebilirsin, bu çok cazip bir seçenek. Maddi olarak da daha az stresle yaşayacağın kesin. 💰🏡
İstanbul'a gelince, evet, oradaki yaşam masrafları gerçekten de çok yüksek olabiliyor, haklısın. Aylık 70 bin TL harcayan bir öğrenci olarak bu farkı çok iyi hissediyorsundur. 💸 Ama İstanbul'da özel bir hastanede çalışmak, sana belki daha farklı vaka deneyimleri, daha geniş bir network ve uluslararası kongreler gibi fırsatlar sunabilir. Kariyerinde bambaşka kapılar açabilir bu durum. İki milyon dolarlık ev olayı da epey tuzlu, onu da not düşelim.
Aslında burada önemli olan senin ne istediğin. Maddi rahatlık ve tanıdık çevrende prestijli bir yaşam mı, yoksa daha zorlu ama potansiyel olarak daha büyük kariyer kapıları açabilecek bir büyük şehir deneyimi mi? İki seçeneğin de sana ne hissettirdiğini iyi düşünmelisin. Hayatının geri kalanında nerede mutlu olacağını hayal et. Unutma, doğru karar senin için en iyi olan karardır! 🤗🍀