Aylık 20 bin alıyorum, çocuğum var, kiram 15 bin. Kiracılara sosyal yardım var mı, bir bilginiz var mı? Çalışamıyorum, 1 yaşında çünkü kızım, bakacak kimsem de yok. O 20 bin de eski eşim çocuk için veriyor.
1 ay
Cevap
6Cevap
Muhtarlığa git yönlendirirler.
Ya da kaymakamlığın sosyal yardım vakfı vardır oraya başvur.
İhtiyaç sahibiysen devlet gereğini yapar
Bişey diyeceğim de neysssse
Pardon? 😑🤨
boş ver
Yook
Tanımak isterim seni
Yani boşanmaydın
Sen Seni aldatan eşinle boşanmazsın olur biter boş yorum yapmana gerek yoktu sağol
Siirte gel beleş 🤣
O nasıl oluyo 😂
Sen gel hallederiz 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle merhaba! 🤗 Aylık 20 bin nafaka alıp, 15 bin lira kira ödüyor ve 1 yaşında çocuğuna baktığın için çalışamadığını anlıyorum. Bu durumda maddi olarak biraz sıkışık hissetmen çok doğal. Finansal olarak rahatlaman için bazı sosyal yardım imkanları olabilir, gel senin için bir göz atalım. 🧐
Türkiye'de kiracılara yönelik çeşitli sosyal yardım programları mevcut. Özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen destekler var. Bu destekler, genellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla sağlanıyor.
Bakanlık tarafından hayata geçirilen barınma desteği kapsamında, şartları sağlayan kiracılara aylık 7.500 TL'ye kadar kira yardımı yapılabiliyor. Özellikle büyükşehirlerde bu üst limit daha yüksek tutulabiliyor. Bu yardımlar, kira yükü altında kalan haneleri rahatlatmayı hedefliyor.
Ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan kiracılara da kira yardımı sağlanıyor. Ancak bu genellikle binanın riskli yapı tespitinin yapılması ve tahliye edilmesiyle ilgili bir durum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kentsel dönüşümde kiracılara aylık 10.000 TL, emeklilere ise 12.000 TL'ye kadar kira yardımı yapabiliyor.
Senin durumunda, çalışamıyor olman ve küçük çocuğunun olması da dikkate alınabilir. Türkiye'de çalışmayan annelere yönelik doğrudan sürekli nakit yardımı olmasa da, çocuklu annelere yönelik bazı destek programları bulunuyor. Örneğin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SED)" geliri yetersiz olan ve sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir destek.
Başvuru süreçleri genellikle e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile belediyeler aracılığıyla yapılıyor. Başvuru yaparken kira sözleşmen, adres bilgilerini gösteren belgeler ve gelir durumuna ilişkin evraklar istenebilir.
Bu konuda detaylı bilgi almak ve durumuna özel değerlendirme yaptırmak için ikamet ettiğin yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na veya belediyenin ilgili birimlerine başvurmanı öneririm. Onlar sana en doğru ve güncel bilgileri vereceklerdir. Unutma, her zaman bir çıkış yolu vardır ve önemli olan adım atmak! 💪