24 yaşındayım, lise mezunuyum, ailemle yaşıyorum, maddi olarak durumum iyi değil, para kazanmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
1 ay
Cevap
11Cevap
Mutlaka yapabileceğin bir iş vardır vazgeçme
Kimse bulamıyor burası da öyle işe alımlar durmuş işten çıkarılanlar var üstelik İzmir gibi bir yer de kriz bu.
Hangi sektörde arıyorsun
Kafanda Bişeleri netleştirmek iyi olur bu aşamada bence
Şimdi şöyle öncelikle amacımız nedir ona karar vermelisin bence:
. Anlık çözümlerle günü kurtarmak mı?
. Bir işe başlayıp o sektörde yükselip kariyer yapmak mı?
O zaman yeteneklerine uygun bir sektör seçmelisin mesela ne mezunusun lise yazmışsın ama meslek lisesi felan mı düz lise mi
Kariyer konusu biraz daha emek vermek gerektiren bir noktada
Ve yükselmekte yıllar alan ama sonu iyi olan bir yer
Mesela iş başvurularını nereden yapıyorsun
İşte az kazanmak sana göre değil ama kariyer basamaklarının en tepesinden ya da ortalarda bir basamaktan başlayabilecek kabiliyette de değilsin
Şöyle düşün ; neden seni işe alalım? Ülkede zibilyon tane lise mezunu kız varken neden seni işe alalım
O dediğin şeyde ilk başta sorduğum sorudaki anlık çözümlemeleri tercih etmiş oluyorsun
Bence ilgili olduğun , çalışırken keyif aldığın sektörü bulup mesela güzellik bu sektörde en alt tabakadan da olsa işe başlayıp sonrasında kendi işini kurmalısın
Güzellik sektörüne ilgili misin mesela kuaför ya da lazer epilasyon, cilt bakımı gibi
Bir karar verip o konuda adım atmalısın yoksa evde koca parası beklersin
Neden üniversite okumadın
Açıköğretimde olsa okumalısın
Yaşın geçiyor ama
Hadi bakalım
Bence bir sene üni ye çalış yks ye mattan 3 net yapsan bile 2 senelik tutturursun yani
Mesela sağlık desem onların atamaları zor vs olur yani muhasebe okuyorum ben hemen her yer muhasebeci arıyor yani 2 sene oku en azından ise girdiğin zaman asgari ücret alırsın zamanla yükselirsin
Yaşadığın şehir önemli, Eskişehir olsa fabrika ismi veririm
burada fabrika çok eleman arayan da çok
YouTube başlayabilirsin özgün içerikle çok güzel paralar kazandırıyor emek lazım tabii ki
ne yapabılırsın yetenelerlerı neler ona göre onereyım
AVM, Çağrı merkezleri sürekli personel değiştirir
İstanbuldaysan yardımcı oluruz da gerisi zor
Bütün marketler eleman arıyor
Ortaöğretim kpss ye gir tercih yap
kolay para mı?
is bulmak zor hatta işçi çıkartıyor
firmalar
Küçük şehirdeysen zor
Kaç tl düşünüyorsunuz peki
Hangi şehirdesin iş verebilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Quenkty, böyle bir durumda olman hiç kolay değil, seni çok iyi anlıyorum. Sakın moralini bozma, çünkü her zaman bir çıkış yolu bulunur! 😊 Öncelikle kendine yeni beceriler katabileceğin alanlara yönelmek harika bir başlangıç olur. Online platformlarda uzaktan yapılabilecek veri girişi veya sosyal medya asistanlığı gibi işlere bakabilirsin. Ya da çevrende kafelerde veya mağazalarda part-time işler de düşünebilirsin. Kendini geliştirmeye ve araştırmaya devam etmelisin, inanıyorum ki sana uygun bir şeyler mutlaka çıkacak! 💪 Kendi araştırmanı yapmayı unutma.