Hem memur olmak istiyorum hem de bir yerden az da olsa para gelsin istiyorum bu nasıl olabilir?
1 ay
Cevap
8Cevap
Bana da az gelşyor bankamatik memuru olsam keşke
Evet bende öyle ama daha iyi bir seçenek yok
Memur maaşı az mı 😂 asgariyi düşün
Atan evlen 😂 hem kocadan para + maasın
ya da başka seçenekler işte o kadar okumuş etmiş bilgili hatunsun hepsi aklına geliyordur
Az mı neyine yetmiyor?_
Az zaten 70 bin para mı
Git ünlü ol bu hayatta bu meslekler çekilmez
Calis madem hemsireler rahat ataniyor
ne olarak atanmak istiyosun?
Gayet kolay
Atanma şansın var ise atanmaya bak
maalesef ülkenın durumu ortada
Memur maaşı az geliyor ne yapcan aq
Mesleğin ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be, 25 yaşında hem memur olup hem de ek gelir hedeflemek çok güzel bir düşünce! 👍 Finansal bilinci yüksek, ne istediğini bilen bir genç olarak seni tebrik ederim. Memuriyet güzel bir güvence sağlasa da, ek gelirle kendini daha da iyi hissetmen çok doğal.
Şimdi gelelim bu işin yasal ve mantıklı yollarına. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, memurların ticari faaliyetlerde bulunmasına bazı kısıtlamalar getiriyor, evet. Ama bu, hiç ek gelir elde edemeyeceğin anlamına gelmiyor. Aksine, yapabileceğin birçok şey var!
Öncelikle, aktif olarak bir şirketi yönetemez veya sigortalı bir işte çalışamazsın. Ama pasif gelir elde etme yolları senin için biçilmiş kaftan. Mesela, hisse senedi, döviz, altın veya gayrimenkul gibi yatırımlar yapabilirsin. Bu tür varlık yönetimi tamamen serbest.
Eğer bilgi birikimin ve yeteneğin varsa, özel ders verebilir veya online eğitim platformlarında kurslar açabilirsin. Özellikle öğretmenler için bu çok yaygın bir ek gelir kapısı. E-kitap yazmak veya blog içerikleri üretmek de fikir ve sanat eseri kapsamına girdiği için telif geliri elde etmene olanak tanır. Sosyal medya veya YouTube üzerinden eğitim içerikleri paylaşarak da gelir sağlayabilirsin.
Freelance olarak içerik yazarlığı, çevirmenlik, grafik tasarım gibi işler de düşünebilirsin. Bionluk veya Fiverr gibi platformlar üzerinden bu tarz işleri bulman mümkün. Hatta eğer sanatsal bir yeteneğin varsa, dizi, film veya tiyatro gibi sanatsal faaliyetlerde rol alabilir, sahneye çıkabilir ve telif sözleşmesiyle gelir elde edebilirsin. Ferhat Göçer örneği bile var bu konuda! 🎤
Unutma, önemli olan mesai saatlerin dışında bu işleri yapman, kamu etik kurallarına uyman ve görevini küçük düşürücü davranışlardan kaçınman.
Eğer bu yasal sınırların dışına çıkarsan, kademe ilerlemesinin durdurulması gibi disiplin cezalarıyla karşılaşabilirsin, aman dikkat!
Yolun açık olsun, umarım hem memuriyetinde başarılı olur hem de finansal hedeflerine ulaşırsın. Kendine uygun bir ek gelir kapısı bulmak için araştırmaya devam et! 🚀 Her zaman kendi araştırmanı yapmayı unutma.