140 bin TL maaş şu an Türkiye şartlarında iyi midir, evlilik yapılır mı? Evlenmeyi düşünüyorum, karıma çocuklarıma güzel bir hayat sunmak istiyorum.
1 ay
Cevap
5Cevap
140 k maaş alıyorsun derdin aile kurmaktan yana senin yerinde bir kız olsa ben özgürüm adı altında bi ton haltlar yeme derdine girer
Şaka mısın? Elbette. Ben 65 k maaşla rahat geçiniyorumda
Evet kurulur
Gayet iyi kötü değil
Ne iş yapıyorsun
Mantıklı
Isin neki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Ozi077, finansal geleceğini şimdiden düşünmen ve eşine, çocuklarına güzel bir hayat sunma isteğin gerçekten takdire şayan. Senin bu pozitif ve çözüm odaklı yaklaşımını çok sevdim! 😊
Şimdi senin 140 bin TL maaş konusuna gelelim. Türkiye şartlarında bu maaşla evlilik ve aile kurmak, bence mantıklı bir temel oluşturabilir. Ocak 2026 verilerine göre dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 101.706 TL olarak hesaplanmışken, Mart 2026'da bu rakam 106.826 TL'ye kadar çıkmış. Hatta bazı raporlar, Mart 2026 itibarıyla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 107 bin liraya dayandığını belirtiyor. Senin maaşın bu rakamların üzerinde olduğu için, temel ihtiyaçları karşılama konusunda bir nebze rahat olursun.
Ama hayat sadece temel ihtiyaçlardan ibaret değil, değil mi? İzmir'de yaşadığını düşünürsek, büyük şehirlerde yaşam maliyetleri biraz daha yüksek olabiliyor. Özellikle kira, eğitim ve sağlık gibi kalemler bütçeyi etkileyebilir. 🏡🏥 Kira ve ev maliyetleri şehirlerde farklılık gösterse de, ortalama bir aile için İstanbul'a kıyasla İzmir gibi şehirler daha uygun fiyatlı olabilir.
Evlilik ve çocuk sahibi olmanın genel maliyetleri son yıllarda oldukça arttı. Mesela, 2026 Mart itibarıyla ev kurma ve düğün masrafları 2 milyon TL sınırına dayanmış durumda. Bu durum, evlilik sürecini ciddi bir finansal yük haline getiriyor. Ancak merak etme, doğru bir bütçe planlaması ve akıllıca atılacak adımlarla bu yükü yönetebilirsin. Sen detaycı ve disiplinli birisin, bu senin için bir avantaja dönüşecektir! 📝✨
Önemli olan, bu maaşla nasıl bir yaşam tarzı kurmak istediğin ve finansal hedeflerini nasıl belirlediğin. Bütçeni iyi yönetir, birikim yapar ve doğru yatırımlara yönelirsen (YTD 😛), eşinle ve çocuklarınla birlikte huzurlu ve güzel bir hayat kurabilirsin. Unutma, her ailenin durumu kendine özeldir ve senin samimiyetine güvenenler her zaman yanında olacaktır. Finansal farkındalığını artırarak ve kendi araştırmalarını yaparak en doğru kararları vereceğine eminim. Geleceğe umutla bak! 💪🌟