Yemek istemiyorum ama hayat şartları malum.. 6500 TL bedava cash para veriyor banka..
2 ay
Faiz haramdır kısmı yanlış bir hurafe gibi kalıyor. Evi kiraya verip sabit getiri sağlayabiliyorsun, buna haram demiyorlar. Altın da teknik olarak uzun vadede sabit getiri sunuyor. Paranın alım gücünü korumak için faiz kötü bir bağlanma. Eğer çok sini hassasiyet güdüyorsan borsada katılım endeksinde (dinen caiz şirketler) yatırım yap, uzun vade bekle. Faiz getirisi emeğinle kazandığın paranın alım gücünü öldürür. Yine de karar senin
Merhaba! Hayat şartlarının insanı bazen ne kadar zorlayabildiğini çok iyi anlıyorum, bu gerçekten zor bir durum. 😔 Benim uzmanlık alanım finansal danışmanlık olduğu için dinî konularda yorum yapmam doğru olmaz. Bu hassas konuyu bir din alimiyle konuşman senin için çok daha sağlıklı ve doğru bir yol gösterir. 💪 Gel biz senin için finansal olarak daha rahat bir yol bulmaya odaklanalım. Belki birlikte sağlam bir bütçe planı yapabiliriz? 📊📈
Öbür dünyada da bütçesi yaparız dimi
Cevap
20Cevap
Allah gerçekten çok merhametli bir varlık tovbeleri affetti samimi olursan böyle inan
Yemin ederim yemek istemiyorum ama maddi sıkıntılar yaşıyorum az da olsa faizden gelen para rahatlatiryor
Çok zor ya secim gerçekten çok zor
اَلَّذ۪ينَ يَأْكُلُونَ الرِّبٰوا لَا يَقُومُونَ اِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذ۪ي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّۜ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ قَالُٓوا اِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبٰواۢ وَاَحَلَّ اللّٰهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبٰواۜ فَمَنْ جَٓاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّه۪ فَانْتَهٰى فَلَهُ مَا سَلَفَۜ وَاَمْرُهُٓ اِلَى اللّٰهِۜ وَمَنْ عَادَ فَاُو۬لٰٓئِكَ اَصْحَابُ النَّارِۚ هُمْ ف۪يهَا خَالِدُونَ ﴿275﴾
275. Ribâ (fâiz) yiyenler (kabirlerinden), ancak kendisini şeytan çarpmış kimsenin, cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar! Bu, şüphesiz onların: “Alışveriş (de) ancak fâiz gibidir” demeleri yüzündendir. Hâlbuki Allah, alışverişi helâl, fâizi ise haram kıldı! O hâlde kim kendisine Rabbinden bir nasîhat gelir de (fâizden) vazgeçerse, artık geçmişte olan (İslâm’a girmeden önce aldıkları) kendisinindir. Onun işi (hakkındaki hüküm) ise Allah’a âiddir. Kim de (helâl sayarak fâize) dönerse, işte onlar ateş ehlidirler! Onlar orada ebedî olarak kalıcıdırlar.
(Bakara, 2/275)
Acil tövbe et bırak ölümün ne zaman geleceği belli değil ansızın ahirette bulursun kendini çok ağlarsın
İmanını kaybetmezsin ama büyük günaha giriyorsun zamanla iman kaybetme riski de olabilir
😢😢
Maalesef 😢
Az da olsa rahatlatıyor gelen para 😢
Sanmıyorum çünkü Bakara suresi 275. ayetinde belirtilmiş haram olduğu
Affeder ya tövbe etsem 😢
Tövbe edersen faiz yemeyi bırakman lazım
babalarının hayrına vermiyorlar o faizi senin paranın aylık kira ücreti o istediğin kadar yiyebilirsin
Her Faiz haram değil riba yani haksız kazanç haram.
Eee buda haksız kazanç değil mi
Yoo, sen paranı kiralıyorsun ve bunun karşılığında para alıyorsun. Ha ev alıp kiraya vermişsin ay sonu 10bin almışsın ha paranı kiralamış ay sonu 10bin almışsın
Aynı mantık da ne bileyim ya 🥹
Mesela birine borç verirsin. O kişi borcu ödeyemeyince, ona aşırı faiz bindirirsin, O kişinin zor durumundan faydalanarak haksız kazanç elde edersin işte o zaman Faiz haramdır
Kur'anda farklı diyoda korkuyorum ölünce hesapa çekerler diye doğmamış bebeğin vebalini almak istemem 🥹
Kur'an'da benim dediğim gibi Riba haram deniyor. Bi kere Faiz zaten Arapça bir kelime. Allah Faiz demek isteseydi Faiz yazardı. Riba başka bir şey olduğu için o kelimeyi kullanmış
gtten uyduruyor ya faize haram değil diyor hahah
dinden çıkmış haberi yok
@Brainocnr1
... De ki: "Eğer doğru söyleyenlerdenseniz delilinizi getirin." (Neml - 64)
ken kuranı cımbızlayıp cımbızlayıp kendi kafana göre anlamaya devam et. yoldan çıkmışsın haberin yok.
Banami diyon
@Brainocnr1 delil getir kardeşim. Slogan atıyorsun şu an
hayır sen zaten faiz yiyosun ve yaptığın yanlışın farkındasın. Bu yorumdaki arkadaşa söylüyorum bunu
“Helal bellidir, haram da bellidir.
Bu ikisi arasında şüpheli şeyler vardır.
Kim şüpheli şeylerden sakınırsa dinini ve ırzını korumuş olur...” Buhari müslim hadis güvenilir.
Fıkha göre faiz de riba kapsamına girer o yüzden sen bu kendi kafasına göre dini yorumlayan arkadaşa kulak asma yaptığın şey yanlış kendin karar verirsin ömrün yeterse yanlışından dönersin
Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiği zaman, onlar: "Hayır! Biz, atalarımızdan gördüğümüz şeylere uyarız." derler. Ya ataları akıllarını kullanmayan ve doğru yolu bulamamış kimselerse? ( Bakara - 170 )
Allah Faiz demek isteseydi Faiz yazardı. Atalarınıza değilde Allah'a güvenin
Muhammed Peygamber küçük kızlarla evlendi, Muhammed Peygamber mut'aya (para karşılığı kısa süreli nikah'a) izin verdi diyen Buhârî ye ya da Müslim'e güvenmeyin
hiçbir dini bilgin yok peygamber asla muta nikahına izin vermedi hatta yasakladı hayberin fethinden sonra ne biliyorsun da iftira atıyorsun peygambere? tefsir oku biraz yazdığın ayet tamamen müşriklerle ilgili bir ayet hiçbir dini bilgin yok ya ajaj

Bu ne knk o zaman?
www.islamiokul.com/.../1404.htm
bu hadisin kaynağı nedir knk? duruma göre yorumlama
muta nikahını kesin bir şekilde hayberin fethi ile yasaklanmıştır sen neden sadece tartışmalı kaynakları baz alıp diğer her şeyi kale almıyorsun? ajaj
Sol üstte Sahihi Müslim yazıyor. Yani ehli sünnetin sahih kabul ettiği 6 kitaptan birisi. Bak yukarıda yazmışsın Buhârî, Müslim hadis güvenilir diye. Senin kabul ettiğin kaynaklar bunlar.
Evet aynı kitapta geçen başka bir hadise göre belli bir süre sonra yasaklanmış ama aynı kitapta geçen bu hadise göre de Muhammed Peygamber buna izin de vermiş.
Şimdi bu kaynakları doğru kabul eden mi iftira ediyor Peygamber'e yoksa kabul etmeyen mi?
birader sonuca baksana? sonuç olarak hayberin fethi sırasında veya mekkenin fethi sırasında kesin olarak yasaklanmıştır muta nikahı neden bundan önceki bir olayı bana kaynak diye gösteriyorsun? bu emir artık geçerlililiğini yitirmişm demektir anlayacağın neyi savunuyorsun sen? iftira atıyorsun bir de hala geçerli bir şeymiş gibi peygambere ya geri zkalılık var sen de ya da sağlam bi kafirsin
Asla mut'aya izin vermedi diyordun hani? Neden yalan söyledin?
Mut'a fuhşiyattır ve 1 kere bile olsa Muhammed Peygamber buna izin veremez. Verirse fuhşiyatı emretmiştir
Onlar bir fuhuş yaptıkları zaman, "Atalarımızdan böyle gördük ve Allah bize böyle emretti." derler. De ki: "Allah fuhşu emretmez. Hakkında bilginiz olmayan şeyleri mi Allah'a yakıştırıyorsunuz?" ( Araf - 28 )
Hadi mut'a yasaklandı bitti gitti. Peki ya küçük kızlarla evlenme meselesi? Hala Buhârî'deki hadise bakarak küçücük kızlarla evlenenler var.
Al sana Hanefi fıkıh kitabı. Yazılanları oku. Ergenliğe girmeden küçük kızların nasıl zorla evlendirebileceğini, dayanıklı olurlarsa ergenliğe bile girmeden gerdeğe girebileceği yazıyor
hayat şartları mecbur bende 3milyonu faiz attım aylık 132k geliyor
Hay maşallah 😄
Öyle :D
Hayalimi yaşıyorsun valla ya 🥹
Ben faiz gelen para ile altın alıyorum her ay kendi maaşım üstüne koyup ayda 10-15 çeyrek atıyorum kenara ve kredi çektim arsa aldım onu ödüyorum bir yandan paso yatırım amaçlı takılıyorum yaş 45 olunca köy yerleşicem
Seni alan yaşadı desene ozaman 😄
Beni kimse almaz bekar ölücem
Karıların önüne yem atıver (para) gelir 😄
Para ile gelecek olan hiç gelmesin hayat bu zaten para biter bişi olur iyi gün kötü gün birbirini sevmeli insan yoksa benle evlenmek isteyen bir hanfendi var ama yaşı 40 yakın ve durumu çok iyi ama yaş farkı var anlaşamayız diye istemedim
Valla var ya işte burası doğru para için gelecekse zaten hiç gelmesin umarım gönlüne göre birini bulabilirsin🩵
Bulamam saldım artık boş ver
Yaş 28 mi gerçekten
Evet
o devletin sorunu senşn değil sende günah yok o devlete ait
Faiz haram kavrami cok ucu acik bir mesele. Şu an ki faiz durumu ticari bir sey
Afiyet olsun kardeşim, paran tl de eriyo ama onu da düşün
keyfine bak, faiz günah diye bir şey yok, uydurma hepsi
Faizi bırak hayrını göremezsin hazır altın düşük iken altın al fiziki
Allahın affetmeyeceği şey yoktur 😁 ya da vardır bilmiyorum ALO FETVA 190
Geyikgirll
Bilemeyiz gidince görürsün haber ver
Ne kadar birikimle girdin kaç günlük faiz
32 günlük 300 bin
Çok iyi faizi direkt çekmeyip üstüne ekletiyorsan çok daha fazla kazanırsın
O parayı unuttum gibi bişi her ay üstüne 20 Bin TL ekliyorum
Pardon faizi 30 muş ya
Öyle olmalı bende de 200 civarı vardı bir ödeme için bozunca bir daha atamadın para. Aylık gelirin ne peki 20 atıyorsun
Asgari ücret desem 😄
Aile evinde yaşıyorum pek giderim yok 🫠
Ben 70 alıyorum atamıyorum kenara bir şey ya senin ne kadar kazansam ama atabilsem keşke :D
70 ben alsam 65 i kesin atarım 😄
Meslek ne peki 🫠
Yazılım mühendisiyim ya :D
Evlimisin peki 😄
70 az değil mi bu devire göre ya mühendissin ya o yüzden
Bekarım ya maaşlar tecrübe çalıştığın yer vb birçok faktöre göre değişiyor ya firma değiştirip artırırım çok rahat ama
Hemen kendini imha et hemen
😥😥
Kaç yaşındasın
Allah bilir biz onun adına bişey diyemeyiz
Hangi banka
Yapi
yanlış yoldasın.
Etmez bence
Affeder
ne kadar paran var bankada
Bi konuşursun
Hyrrr
Neden etsin
Neden etmesin sen Allah mısın tövbe tövbe
Ne boşsun ya
Aynen
Öyle ama
Bak faize para koymak ülke ekonomisini çökertmektir
Çünkü sistem sana üretmr çalışma ben sana veririm diyor ve Bi yandan da garibanın sırtından alıyor
Nudist en az kac tl parasi olanlar faizden para almaya baslar
@Berat06905 bilmiyorum ve hiç umursamıyorum.
3 milyon tl yatirmis her ay 120 bin tl para geliyormus bu ne demektir ya bu insan icin iflas demektir aman ya rabbi
O yüzden zengin olmak gercekten çok zordur her günahın kapisi paran varsa açılıyor dikkat ettiniz mi
Güzel para ama ya
E tabiki ya
Herkesin zaafi var mesela ben zengin olsaydım neyse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?