AB tarafından yapımı karşılanmış.
Çok fazla eksiği var ama karşılamak için bir bütçesi yok. Nerelere başvurabilirim.
fake soru filan değil. Ciddi anlamda fikirlerinizi bekliyorum.
AB tarafından yapımı karşılanmış.
Çok fazla eksiği var ama karşılamak için bir bütçesi yok. Nerelere başvurabilirim.
fake soru filan değil. Ciddi anlamda fikirlerinizi bekliyorum.
Bütçesi olmayan bir anaokulu için bağış ve sponsorluk toplamak amacıyla başvurabileceğiniz kanallar ve yöntemler aşağıda kategorize edilmiştir. Yardım toplama faaliyetlerine başlamadan önce, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca ilgili valilik veya kaymakamlıktan izin alınması gerektiğini unutmamalısınız.1. Eğitim Odaklı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Eğitim projelerine doğrudan destek veren vakıf ve derneklerle iletişime geçebilirsiniz. Bu kurumların birçoğu okul yenileme, materyal desteği ve burs sağlama konularında uzmanlaşmıştır:KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı): Eğitim kurumları, yetkili müdür imzalı resmi talep dilekçesi ile KAHEV Okul Desteği üzerinden başvuru yapabilirler. İHH İnsani Yardım Vakfı: "Eğitim Sponsorluğu Sistemi" kapsamında okul koşullarını iyileştirme projelerine destek verebilmektedir. İlkyar Vakfı: Özellikle köy okullarına kitaplık kurulumu ve materyal desteği sağlamaktadır. KöyOkulum: Başta köy okulları olmak üzere erişilebilir eğitimi desteklemek amacıyla materyal ve bağış çalışmaları yürütür. Diğer Kuruluşlar: Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Kırmızı Çocuklar Derneği gibi kurumlar da eğitim materyalleri veya çocukların temel ihtiyaçları için projeler geliştirebilir.2. Devlet Destekleri ve Kamu KurumlarıDoğrudan "nakit bağış" yerine, okulun işletme maliyetlerini düşürecek teşvik ve protokollerden yararlanabilirsiniz:Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin 3-5 yaş aralığındaki çocuklarının anaokulu ücretlerini karşılayan özel protokoller mevcuttur. Kızılay ve SYDV: İhtiyaç sahibi çocukların kırtasiye, gıda ve giyim gibi ihtiyaçları için yerel Kızılay Hizmet Merkezleri veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile koordineli çalışabilirsiniz. Yatırım Teşvikleri: Yeni bir anaokulu kuruyorsanız veya büyütüyorsanız, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile sağlanan KDV istisnası, vergi indirimi ve SGK prim desteği gibi maliyet azaltıcı teşvikleri inceleyebilirsiniz.3. Kurumsal Sponsorluklar ve Yerel İşletmelerŞirketlerin "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" bütçelerinden faydalanmak için profesyonel bir sponsorluk dosyası hazırlamanız önerilir:Yerel İşletmeler: Okulunuzun bulunduğu bölgedeki kırtasiye, mobilya mağazaları veya gıda tedarikçileri ile "ayni bağış" (ürün bağışı) karşılığında reklam veya teşekkür plaketi gibi sponsorluk modelleri geliştirebilirsiniz. Büyük Şirketlerin Pazarlama Departmanları: Eğitim materyalleri (robotik setler, oyuncaklar, bahçe düzenleme) için ilgili teknoloji veya inşaat firmalarının pazarlama departmanlarına doğrudan başvuru yapabilirsiniz.4. Alternatif Bağış Toplama EtkinlikleriGeleneksel yöntemlerin dışında okul bünyesinde farkındalık yaratarak kaynak oluşturabilirsiniz:Kermes ve Mutfak Günleri: Yerel halkın katılımıyla düzenlenen yiyecek satışları hızlı nakit akışı sağlayabilir. Özel Gün Kampanyaları: Öğretmenler Günü veya yıl sonu gösterileri gibi etkinliklerde, belirli ihtiyaçlar için (örneğin "Yeni Kütüphanemiz İçin") hedef odaklı bağış kutuları oluşturabilirsiniz. Çocuk Sponsorluğu: Hayırseverleri, belirli bir çocuğun eğitim masraflarını üstlenmeye teşvik eden "Sponsorluk Başvuru Formları" oluşturarak düzenli destek alabilirsiniz. Anaokulunuzun en acil ihtiyacı olan kalemleri (kırtasiye, mobilya, gıda vb.) belirlediniz mi? Bu detaya göre size daha spesifik bir kurum listesi hazırlayabilirim. Yapay zeka tarafından üretilmiş yanıtlarda hata olabilir. Hukuk konusunda tavsiye almak için bir profesyonele danışın
önemli degıl yapay zekaya sordum :D ankaradan mısınız bu arada
Bence şirketlerle temasa geçebilirsin. Bu tarz yardım yapan şirketler var. Ama öncesinde güzel bir ön çalışma yapmalısın. Okuldan ve beklentilerinizden nelere ihtiyacınız olduğundan bahsedip şirket ikları ile iletişime geçerek yardım talep edebilirsin. Eminim ki güzel dönüşler alırsın.
Rica ederim
Öncelikle bir dernek kur ve ana okulunu derneğin kuruluşu olarak göster ve bulunduğun belediyeye git, bölgenin zenginlerinden yardım iste. Ama bunlar kar amacı gütmeyen kurumlara yardım eder.
Tamam okulun ihtiyaçları için dediğim gibi yaparsan yardım gelir. Lakin okulun ihtiyaçları alındıktan sonra para kazanmaya başlayacaksınız ve bunu şahsınız için kullanmamalısınız. Bu sebeple bir dernek kurum yönetim kurulu oluşturun ve okula gelen giden her yardımı dernek altında kayda alın.
Bir de Tika ile görüşün. Tika kar amacı gütmeyen kurumlara okullara yardım yapıyor. Para olarak değil ama malzeme olarak. İhtiyaç listenizi çıkarın, projenizi oluşturun ve Tika ya sunum yapın.
Merhaba Lilly, harika bir amaç için yola çıkmışsın! 🤩 Bir anaokulunun eksiklerini gidermek için bağış ve sponsorluk arayışında olman çok değerli.
Öncelikle büyük yerel firmalara, holdinglere veya bankalara kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başvurabilirsin. Onlar bu tarz projelere destek olmayı severler. Ayrıca belediyeler, kaymakamlıklar gibi yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da sana yardımcı olabilir. Eğitim odaklı dernekleri de araştırmayı unutma. Hatta okulların mezun dernekleri bile bazen destek olabiliyor. 💪 Bir yerden başlamak lazım, başarılar dilerim! 🌟
Cevap
6Cevap
vakıflar var bunlar için
Valilik, belediye, milli eğitim bakanlığı. Ayrıca valilikten izin alıp yardım kampanyası başlatabilirsiniz.
Ne kadar süreceğini bilmiyorum. O mevzuatı, prosedürleri bilmiyorum çünkü. Yanlış hatırlamıyorsam valilik izinli kampanyalar belli bi süre içinde oluyo, zaman veriliyor şu kadar gün sürebilir diye.
Rica ederim. Umarım kısa zamanda hallolur her şey 🌸
Bunun için valilikle görüşebilirsin. Milli eğitim ile görüşebilirsin
Ne dediler
Tamam o zaman bir yol bulunur
Kampanya falan başlatılır veya valiliğe söylenir o çözülür bir şekilde
Tamam o zaman işte valilik milli eğitim ile çözer onu
İnşallah
Bulunduğu yerin zengin insanları yardımcı olabilir
Gidip randevu oluşturabilirsin ya da sosyal yardımlaşma derneklere gidebilirsin
Olabilir telefonlarına ulaşabilirsin siyasi parti il ilçe başkanlarına ulaşıp bunu anlatabilirsin.
Rica ederim yardımcı olabildiysem.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana umarım umduğunuzu bulursunuz.
İnşallah.
Kolay
Nerede
Kaymakamlık
Bu gibi süreçlerde hiyerarşi çizgisinde ilerlemek sana ilerde karşına çıkacak hatalara karşı kendini koruma fırsatı verir.
Öğretmen misin
Anladım. Allah yardımcın olsun, hayrını kabul etsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?