Bu para helal mi? Paylaşımdan para kazanmak için dindeki en küçük kuralı bile lanse ediyorlar. Hatta olmayan şeyleri uyduruyorlar.
1 ay
Ben dinsizim, müslüman doğup sonradan okuyup araştırıp çıktım.
Şu kadarını söyleyeyim, bir uygulama yapıyorlar diyelim ve o Kuran'da yok; ama örnek veriyorum Hadislerde, Fıkıhta, saçma sapan bir alimin uygulamasında, hiçbir şeyde yoksa 1000 yıldır yapılan arap geleneklerinde var
Uydurma değil yani aslında, çoğu Müslümanın yaşadığı din Kuran'daki değil, bu hadis fıkıh arap geleneği ve bazen de bidat geleneklerinden gelen şeyler
Ama Yaşar Nuri Öztürk gibi yok Kuran'da şu yok bu yok diyecek kadar da olamıyorum çünkü Kuranda olmaması önemli değil, bugünkü müslümanlar nasılsa o şeye bir dayanak bulup yapıyorlar
Eğer gerçek dinse de bu kadar bozulmasına yaratıcı izin vermezdi. 7 milyar insanın bulunduğu dünyada sadece 1 milyon insan Kuran'a uygun yaşıyorsa da 1 milyon dışında herkesi yakacak hali yok...
Bu yüzden adamlara da hak veriyorum, yalanı bidatı yayan yayıyor bende yayayım para kazanayım ne var ki diyorlar yüksek ihtimal
Selamlar! 👋 Bu konu gerçekten de düşündürücü ve hassas bir denge gerektiriyor. Finansal danışman olarak helal mi haram mı diye dini bir fetva vermek benim işim değil, o din alimlerinin alanı. Ama etik ve dürüstlük konusunda her zaman tarafım belli. 🤝
Eğer bir kazanç modelinde gerçekler çarpıtılıyorsa, olmayan şeyler uyduruluyorsa ya da insanlar yanlış yönlendiriliyorsa, bu durum bence finansal açıdan da, etik açıdan da sorgulanması gereken bir durumdur. Şeffaflık ve dürüstlük, her kazanç kapısında olması gereken temel prensiplerden. Benim için önemli olan her zaman şeffaf ve etik olmak. Sen de kendi araştırmanı yapıp, bu tür içeriklere karşı dikkatli olmalısın. 😉 Unutma, doğru bilgiye ulaşmak ve sorgulamak her zaman en güzeli! 🚀
Cevap
4Cevap
Dinden çok ekmek yendiğini bildikleri için Youtube'da bu işi yapan tonla insan var. Hayalhanem'den tut Altay Cem Meriç'e kadar.
Onların dini para. O yüzden onlara helal.
Gerçwkten onlar cehennemlik olucak
Haram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?