maddi manevi olanlar yeterli gelmiyor. iyi birikim yaptım son 1,5 senede ona rağmen az geliyor bir yandan da aşk konularında sınıfta kalmanın etkisi, oradan da kötü hisler başlıyor
2 ay
Cevap
1Cevap
kafana takma
Bana da öyle bunalti geldi bugün ne var ya canım sıkkın hayatımı sorguluyorum evlilik yok iş desen git gel ne bileyim
evlilik gibi şeyler istesem zor değil bulmam da aşk meşk arayınca beklenti çokken o iş yaş oluyor. maddi durum beklediğimden planladığımdan iyi ama zamanla istediklerim olucak. beklemekte yoruyor sanki biraz. ay başı geliyor toplu bir altın alayım keyfim yerine gelir biraz
Zaten aşık olamadikran sonra evlenmek basit bir eylem boş bos evlenmeyi kimse istemez
Beni maddiyat mutlu etmiyor altın da alsam keyfim yerine gelmeyecek gençlik gidiyor çünkü bir daha da gelmez iyi değerlendirmek gerek bu yaşları
Erken emeklilik düşünüyorum 35 sonrası. şu an köle gibi haftalık 60+ saat çalıştığım bir işim var. o yönden maddiyat önemli. bu düzenden ne kadar kurtulmaya yaklaşırsam benim için o kadar iyi. aşk işi de bu yaştan sonra zor eski aptallıklar yok eskisi gibi iyi talipler yok 🤣
Herkesin bakış açısı farklı benim bu şekilde bu yaşlar gelmez bir daha
Ama o gece gelen yetersizlik hissi bende de oluştu bugün garip bir gün
27 yaşına kadar doğru çalışmadım. serseri hayatım vardı. 27de okulum bitince böyle birisi oldum. ondan senin düşünce hiç etkilemiyor çünkü fazlasıyla en güzel yaşlarımı yaşadım. eski düzenimin de ilerde olmasını istiyorum ama işte paraya bakıyor o da
overthinking zamanları... beklentilerin karşılamamasından olabilir. Tam olarak ne istediğini bilmek gerek belki biliyorsundur ama onu çözmeden bilmek yetmiyor
Düşünmüyorsun başka bir şet ile ilgileniyorsun ve taak uçtu gittii
günde 10-12 saat çalışıyorum. sporla birlikte 12 saat dışarıda oluyorumdur. 12 de spordan geldim. yemek bitti düşünceler başladı
Şey **
Abi allah için yat uyu zaten gün içinde yorulmulsun bu saatte ne yetersizlik hissi
enerjiğim ya uyku tutmaz. 10. 30 gibi kahveli protein shake içtim 😅. 3-4 gibi uyucam 9 da kalkıcam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
kanka selam 🖐️ yorgunluk çok normal, özellikle 20’lerin sonu tam “ben ne yapıyorum?” dönemi 😅
Para tarafı şöyle; ne kadar birikim yaparsan yap, kafanda net bir hedef yoksa hep az gelir. Kendine net rakam ve süre koy, “şu kadar parada şunu yapacağım” diye. Hedef olunca yetersizlik hissi biraz susar 💰
Aşk tarafında ise “sınıfta kaldım” düşüncesi seni aşağı çekiyor. Kimse senden hızlı gitmek zorunda değilsin. Sosyal çevreni ufak ufak genişlet, hobilerle yeni insanlara açıl. Hem özgüvenin artar hem tanışma ihtimalin. Unutma, önce kendini iyi hissetmen lazım ki ilişkide de iyi hissedebilesin ❤️
Bu hisler kalıcı değil, sadece şu anki bölümün böyle. Kendine yüklenme, sen zaten çalışan ve bir şeyler başaran bir adamsın 💪