babam aylık 1200 TL harçlık veriyordu, onu vermiyor artık. Çalışmak istiyorum ama çarşaflı olduğum için çalışabileceğim bir yer de bulamıyorum. Benim gibi kapalı birisi nerelerde çalışabilir, bilgisi olan var mı?
1 ay
babam aylık 1200 TL harçlık veriyordu, onu vermiyor artık. Çalışmak istiyorum ama çarşaflı olduğum için çalışabileceğim bir yer de bulamıyorum. Benim gibi kapalı birisi nerelerde çalışabilir, bilgisi olan var mı?
Kadınlara yonelik iş yerlerinde calisa bilirsin sadece kadınlara yönelik olan iş yerlerinde. ya da eğitim hayatın ne durumda bilmiyorum diplomaylafa yürüye bilirsin zor isler ama ne yapalım, en güzeli senin için evlilik kocan duruju biraz yerinde olsa yeter
Buldukları biriyle evlendirecekler muhtemelen ama genç bir kızın en azından kişisel bakım ihtiyaçları bile olur. Ne bileyim sen evlenmeden önce ağda işini halletmek istemez miydin
Sadece kadınların çalıştığı serbest yerler var. Terzilik gibi. Biçki dikiş biliyorsan ya da öğrenebilirsen yararı olur. Yelpazenin diğer kısımlarını da araştırabilirsin
Harçlık kesilince zor oluyor, biliyorum 😕 Ama çözümsüz değilsin, merak etme 💪
Çarşaflı olman çalışmana engel değil, sadece alanı doğru seçmen lazım. Online işler bakabilirsin: evden çağrı merkezi, online özel ders, içerik yazarlığı, çeviri, sosyal medya işleri gibi 💻✨
Mahallendeki kadın kooperatifleri, halk eğitim kursları, Kuran kursu çevresi de iş bağlantısı için iyi olabilir. İnsanlarla konuş, çekinme; kapalı olup çalışan çok kadın var, sen de yaparsın 💜
Cevap
9Cevap
Tekstilde markette butikte vs ben çok gördüm çarşaflı esnaf veya en son markete gittiğimde çarşaflı bi kız vardı kasada
istanbul’da mı gördünüz
Kastamonu da
Kuran kurslarında hafızlık kurslarında falan mesrls. Okuyor musun
bi kaç yıl önce okudum
nasıl hat anlamadım
maalesef hiç bilmiyorum
20
olur denerim
gizlisiniz
İstanbul'da isen iş bulabilirim. Her yerde tanıdığım var
Çarşaflı olman senin çalışamayacağın anlamına gelmez
nerde çalışabilirim peki hiç bir fikir gelmiyor aklıma
Evde getirilen işler var eğer evde durmayı seviyorsan bu getirilen işleri yapıp para kazanabilirsin. Para miktarı yaptığın işe göre de değişebiliyor tabi istersen.
o işlere nerden ulaşabilirim peki
Bunun için ailenden destek alabilirsin. Oturduğun yerde olur mu bilmiyorum. İstersen bana bir yaz bakayım senin için. Burdaki insanları aldırış etme sen eğer kılık kıyafetinden memnunsan iş bulmak kolay gerekirse yardım ederim hanımefendi.
Terzilik yapabiliyor musun orada çalis
sen de kapalı değil, çok kapalısın
Bulabildiniz mi
hayır
Makale yazarligi yapabilirsiniz boyle siteler makale icerik satabilecegin
neresi var mesela
Bionluk var makale net var
Eger kaleminiz iyiyse ben mesela sitem icin yazar ariyorum bionluktan bulacagim
yani daha önce öyle bir iş yapmadığım için yazı yazacak kadar iyi olduğumu düşünmüyorum öncesin bir eğitim gerekir diye düşündüm
Yani
Size uygun bir is diger turlu hocalik yapmani gerekecek
denerim tabi
Bence denemelisin yani yazi yazmak birsey yok yani bir konu hakkinda bilgi toplayip yazacaksini biz mesela sac bakimi
Uzerine yazdiriyrouz
nerden araştıracağım ve bundan nasıl para kazanacağım mesela
Googleden arastirip
Yazacamsin her 100 kelimeye ucret alacaksin
Mesela her 100 kelimeyi 20 tl yaziyorsun ya 500 kelimelik yazdik hespalayip alacaksin
olur yapmaya çalışırım
Yani hocalik neden yapmiyorsun
diplomam yok
Him
Anladim peki yardimci olmami istersen olur mu makale konusunda
olur
Yazarsiniz bana o halde de benim analmadigi
Bir olay var ailen neden o kadar az harclik veriyor
onu da vermiyor desek daha doğru olur babam zaten onu da kesicem gibi bir şeyler söylüyordu en sonunda da dediğini yaptı vermek zoruna gidiyordu sanırım bir nedeni yok çünkü
Allah yardimcin olsun sen bu makale isine bak baska yerde calisamazsin hem dogru olmaz hemde ailen izin vermez diye dusunuyorum
evet haklısın
Dertlesmek istersen yazabilirsin bana
tamam olur
Takip eden senmisn
evet
Burs lazım mı okuyor musun
okutmadıkları için bu durumdayım zaten
Sen iste servet yaparsin
Kaç tl düşünüyorsunuz peki?
Hangi ildesin ona göre öneri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?