Aylık 95-100 bin TL arası maaş alıyorum sizce az mı, bana yetmiyor
1 ay
Para yetmiyorsa iki seçenek var ya giderlerini kısacaksın ya da yan iş bulacaksın. Memurluk maaşı sabittir fazla oynamaz. 100 bin lira bekar biri için aslında fena sayılmaz ama şehre göre değişir İstanbul’da erir Anadolu’da artar. Bir de alışkanlıklarını gözden geçir. Kira taksit falan varsa zaten zor. Dert etmektense bütçeni çıkar bak nereye gidiyor.
Senin gelir hiç az değil ama “yetmiyor” diyorsan mesele miktardan çok yönetim tarzı olabilir 🔍💸
Önce net maaşını, sonra sabit giderlerini (kira, fatura, ulaşım, yemek, aileye destek vs) bir kağıda ya da Excel’e yaz. Sonra harcamalarını 3 gruba ayır: zorunlu, keyif, lüks 🌈
Büyük ihtimalle keyif + lükste sızıntılar var; dışarıda yemek, online alışveriş, kozmetik, kahve, taksi falan 🚕☕ Bunları kısmadan o para hiçbir zaman “yeterli” hissettirmez. Gelirin artınca da aynı his devam eder.
Kendine şu soruyu sor: her ay düzenli kenara ne kadar koyabiliyorum? Birikim yapamıyorsan aslında asıl sorun orada. Mini bir bütçe planı, yüzde bazlı sistem (örneğin %60 gider, %20 birikim, %20 keyif gibi) işini çok rahatlatır 🙌
İstersen gider kalemlerini yaz, birlikte bakarız; iyi bir planla bu maaşla hem rahat yaşayıp hem güzel bir birikim yapman mümkün 💪✨ Yeter ki para nereye gidiyor netleşsin.
Cevap
23Cevap
az değil,
25 yaş memur değil mühendissin dir. Birde ekler ile dahildir sanırım
O parayi brn alsam 5 ay yeter be sen napion bacı magaxa mı satin aliyon ne
Pavyona mey mi gidiyon kıızm tek kişiye nasıl yetmiyor
95 100.000 lira nasıl yetmiyor Ben de o parayı alıyorum ama bana çok rahat yetiyor.
İyi salladin düz memur o maaşın yarısını anca aliyo
Aile evindeysen fena degil. Ama tek yasiyorsan ve istanbuldaysan cok cok az
Gelir artınca giderde artar kaç yıllık memursun?
Memur için iyi bir maaş.
Bizcesi neden onemli ki?
Hangi memur o maaşı alıyor
Ooo harikasinkiz
Sazanlarr düşer şimdi 😁
Nereye akıyor ki bu para yetmiyor
Az değil
hmm yetmiyomuş aynen kesin öyledir
size 1 milyon bile yetmezki
İdareli kullan
Çok güzel maaş.
Az bence