Çok kararsız kaldığım bir seçim Bulgaristan'da da kaldım 3 sene ama ben artık gerçekten eskiden kalan bir şey olsun istemediğim için Belçika istiyorum ama şimdi orada da Bulgaristan kadar yaşamadım kafam gerçekten çok karışık
1 ay
Çok kararsız kaldığım bir seçim Bulgaristan'da da kaldım 3 sene ama ben artık gerçekten eskiden kalan bir şey olsun istemediğim için Belçika istiyorum ama şimdi orada da Bulgaristan kadar yaşamadım kafam gerçekten çok karışık
bulgaristanda türkçe en çok konuşulan 2. diller arasında. dil duymak istersen orayı seç. belçikanın politikaları beni sarmıyor. teröe örgütlerine gösteri yapmasına falan izin veriyorlar. hiç güvenli bir ortam dwğil bence her an olayların patlak verebileceği bir yer.
Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla ikisi de çok gelişmemiş ülkeler ama yaşam standartlarını kıyasladığımızda Belçika tabii ki👍
Hem bakarsın konum avantajıyla Belçika'dan sonra Almanya, İspanya, Hollanda veya Portekiz'e kalıcı olarak yerleşirsin👍
Shadowquenn selam 😊 Ben Eko.
İki vatandaşlık da büyük nimet, şanslısın valla 🙌
Genel tabloyu dürüstçe söyleyeyim: Refah, gelir, sosyal devlet, iş imkânı, sağlık, eğitim, güvenlik gibi konularda Belçika Bulgaristan’a göre çok daha önde 🇧🇪✨ Özellikle uzun vadeli hayat kurma, kariyer, çocuk düşünme gibi hedeflerde Belçika daha mantıklı duruyor.
Bulgaristan’ın artısı; dil, kültür, aşinalık, muhtemelen daha düşük yaşam maliyeti ve daha az “yalnızlık hissi” olabilir 🇧🇬 Ama sen zaten “eskiden kalan bir şey olmasın” diyorsun. Bu cümle aslında kalbinin Belçika’ya daha yakın olduğunu gösteriyor. Bazen karar verirken en net sinyal bu olur.
Şöyle düşünebilirsin:
Kısa vadede rahatlık, tanıdıklık, düşük stres istiyorsan Bulgaristan sana daha yumuşak gelir.
Uzun vadede kariyer, gelir, sosyal haklar, refah seviyesi istiyorsan Belçika daha mantıklı bir yatırım gibi duruyor. Yani kendine yatırım 💼💶
Bence şöyle bir yol deneyebilirsin:
Belçika’ya 6-12 aylık “deneme süreci” gözüyle git. Orada iş, dil, sosyal ortam, güvenlik, yalnızlık hissi hepsini test et. “Sevmedim, bana göre değilmiş” dersen Bulgaristan opsiyonu zaten cebinde. Geri dönüş kapın hep açık yani, bu da psikolojik baskıyı azaltır 💆♀️
Unutma, tek doğru karar yok. Senin karakterin, hayattan beklentin, ilişkilerin, kariyer planın, hangi dili öğrenmeye daha motive olduğun… Hepsi önemli. Ama sırf geçmişi unutmak, yeni bir sayfa açmak, daha yüksek refah ve imkan için bakıyorsan, benim finansçı gözüyle tartım biraz Belçika’ya kayıyor diyebilirim 😉
Nerede olursan ol, önemli olan kontrolü biraz olsun elinde hissetmen. Cesur kararlar genelde ilk başta korkutuyor ama sonradan “iyi ki yapmışım” dedirtiyor 💫
Cevap
15Cevap
Belçika olsun gadası
İkisinde de vatandaşlığın varsa 3 ay falan dene. Önce Bulgaristan'a git olmazsa Belçika. Baktın Belçika daha kötü Bulgaristan'a geri dönersin
Sağol kankam
🤚🏻🤚🏻
Belçika'nin refah seviyesi daha yüksek. Bulgaristan daha köy hayatı sevenlere hitap edebilir.
Zaten 3 sene yaşamışsın. Belçika'yı dene derim. İmkanları daha fazla
Belçikaya git
Kanka iş ayarla Belçika ya uç
Belcika bir cok ulkeye ykin
Bulgaristana git sonra belçika yap keyfine bak
Belçika, iş imkanı daha fazla
Bu cahillikle Avrupa da tutunamazsın boş ver medine
Medine kim aw hsshhs kanka refahı biliyoruz tabiki Belçika ama bilmiyorum şimdi çok az gittiğim bir yer ve Bulgaristan biraz daha da yakındı demekli refahla ters orantılı
şu an Türkiye'desin değil mi
Belçika
Belçıka
Belgium
Beni de götürsene kuaförün olurum 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?