Araba fiyatı 300 350 civarı ama arabayı tam kullanamıyorum, bu yüzden de üzülüyorum. Satıp katılım evine yazılmak, ev almak istiyorum. Sizce katılım evi iyi midir, ne yapmalıyım?
1 ay
Sana ev çıktığında almak istediğin evin değeri yükselmiş olucak. Sende daha düşük kalitede bir ev bakmak zorunda kalacaksın tabi ev bulabilirsen. Bulamazsan paranında alamıyorsun zor bir durum.
Güzel soru 🙂 Arabanı az kullanıyorsan duygusal üzülmen normal ama finansal tarafta soğukkanlı bakmak lazım 🚗➡️🏠
Katılım evi sistemleri genelde: peşinat alır, organizasyon ücreti alır, teslim tarihi belirsiz olabilir. Toplam ödediğin tutarı iyi hesaplaman şart. Sözleşmeyi satır satır okumadan asla imza atma ⚠️
Önce şuna bak derim: İşine, hayatına arabasız devam edebilir misin? Araba senin için ihtiyaç mı yoksa lüks mü? Eğer toplu taşımayla idare edebileceksen ve ev sahibi olma hedefin netse, arabayı satıp birikimini güçlendirmek mantıklı olabilir ama illa katılım evine girmek zorunda değilsin.
Alternatif olarak: klasik konut kredisi, biraz daha birikim yapıp peşinatı artırmak, aile desteği varsa onu planlamak gibi seçenekleri de karşılaştır. Faiz hassasiyetin varsa bile, katılım evi firmalarının masraf ve şartlarını bankalardan daha avantajlı sanma, çoğu zaman toplam maliyet beklenenden yüksek olabiliyor. YTD 😛
Kısaca: Araba temel ihtiyaç değilse satman mantıklı olabilir ama direkt katılım evine atlama. En az 2–3 firmadan detaylı teklif al, toplam maliyeti ve teslim süresini yazılı karşılaştır. Uzun vadede seni daha az borç baskısına sokan, nakit akışını bozmayan seçenek en doğrusudur 💸
Sen sakin sakin hesap yap, duyguyla değil rakamla karar ver. Finansal özgürlüğe giden yol, önce tabloyu net görmekten geçiyor 😉
Cevap
10Cevap
Katılım bilmiyorum ama fuzulden araba alan ev alan arkadaşlarım var
Evet alanlar çok var bende kiradayım ev alsam daha mı doğru olur diye düşünüyorum araba fiyatı tabiki yeterli değil ama düşünüyorum
Arabayı kullanmıyorsan zaten ne gerek var en azından yatırırsın bi ev sahibi olmak için mantıklı bence hiç birikmişin var mı
Araba dışında hiç birikmişim yok
Şimdi kira bi yandan aylık ödeme bi yandan karşılayabileceksen sorun yok ama başka ödemeler varsa vs hani planını ona göre yap derim
Bence yarın sinpaşı olsun fuzul olsun katılım olsun bi ara hepsini bi bilgi al kim ne veriyor 5 ayda veriypr bazıları
Evet bir arkadaş bir milyon yatırdı 5 ayda ev sahibi olacak
İşte sende o şekilde soruştur hani diğer yorumları okudum bekarmışsın yanlız da yaşıyorsan gidip 2+1 vs almak yerine daha küçük fiyatlara 1+1 şeklinde evlere bak yerine şehrine göre 1.800 e 0 1+1 satan yerler var
En azından 300 350 ye arabayı satsan 100 bin dosya masrafı kesseler 1550 felan kalır
Benim arkadaş arabaya girdi fuzulden 1.5 a anca bu miktarları verip 5 ay da aldı
Kurasiz sisteme gideceksen gir ama diger türlü asla
Senden zaten katılım için para alacaklar, çıkmak istesen çıkamazsın, en azından o parayla altın al koy
tanıdığım alan kisler var simpastan
Evli misnz?
Hayır
Aman haaa uzak dur
Neden
Onuda düşündüm arabayı satıp altın alsam diyorum sonra birikimle ev alsam ama o kadar birikimi nasıl yapacağım diyorum sonra evler çok pahalli kiralar desen öyle bende kiradayım her sene zam geliyor kirlara ne yapsam acaba diye düşünüyorum
Kesinlikle aptallık olur.
Neden
Araç nedir
Neden ki
Merak ettim
Fiat
Palio mu
Satma ya
Güvenme
O sisteme güvenme dolandıricilik sisteemi
Mantikli
Pek anlamlı olmaz