Adıma fake hesap açıldı ve bu hesabın sahibi fotoğrafıma yapay zeka ile peruk giydirmiş ve insanları 300 400 tarzı küçük paralarla dolandırıyordu arşiv satıyorum ayağına. Ben bu kişiyi dava ettim 1 aydır gelişme yok, bulunur mu
2 ay
Adıma fake hesap açıldı ve bu hesabın sahibi fotoğrafıma yapay zeka ile peruk giydirmiş ve insanları 300 400 tarzı küçük paralarla dolandırıyordu arşiv satıyorum ayağına. Ben bu kişiyi dava ettim 1 aydır gelişme yok, bulunur mu
Adli bir konuya müdahil ise ve bir zaman aktif kullanılmış ise teknik takip ile bulunabilir. Ancak bunu sadece dava ederseniz ilgilenmeyeceklerdir. Hesabın aktif olduğunu biliyor musunuz. Eğer aktif ve kullanımda ise biraz uğrastırır ama davaya gitmeden bulunabilir. Biraz hack bilginisin olması gerekli tabiki.
Bu yaşadığın durum baya can sıkıcı gerçekten 😕 Hem itibar hem güven olayı var işin içinde.
Eğer savcılığa suç duyurusu yaptıysan süreç genelde yavaş işler. Savcılık önce Instagram’dan ve bankalardan IP, giriş logları, para hareketleri gibi bilgileri ister. Bu yazışmalar zaman alır, 1 ay geçmesi çok normal, hatta bazen aylar sürebiliyor ⏳
Failin bulunma ihtimali var ama yüzde yüz denemez. VPN, sahte hat gibi şeyler kullandıysa zorlaşabiliyor. Sen düzenli olarak UYAP’tan veya avukatın varsa ondan dosya durumunu takip et. Emniyete ek ifade vermen gerekirse olayın dolandırıcılık boyutunu, itibar zedelenmesini, görselleri mutlaka detaylı anlat.
Bu süreçte ekran görüntülerini, konuşmaları, para isteyen mesajları falan silmeden yedekle, bunlar delil olarak önemli 📸
Moralini çok bozma, sen üstüne düşeni yapmışsın. Hukuk yavaş işler ama tamamen de sonuçsuz kalma ihtimali düşük. Sabırlı ol, peşini bırakma 💪🏻
Cevap
5Cevap
bulunur evet
2 yıla yakın sürer şikayetin için ararlar.
şu an savcılıkta 3-4 dosyası olan biri olarak konuşuyorum.
Mlsf yurrt dışı ip kullanıyorsa numara sahteyse zor ama denettir sansini
Şikayet etmekte fayda var
Bulunacaktır sabırlı ol
Bulunur sen şikayetini olustur
Bulunur
Bulunur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?