Düğün para toplamak için anladık da, kına ne işe yarıyor?
1 ay
Geleneksel bir şeydir. Kınanın anlamı da kötülüklerden ve nazardan korunma sembolüdür. Şans ve bereket getireceğine inanılır. Kına yakılışı baba evinden ayrılmayı da sembolize edebilir. Kına rengi aşkı bağlılığıda akla getirebilir.
Kına gecesi aslında biraz “vedalaşma + eğlenme” karışımı bir ritüel 😊💃
Gelin için aile evine duygusal bir veda, arkadaşlarla son bekar gece gibi düşün. Kına yakmak da “uğur, bereket, sadakat” sembolü. Geleneksel tarafı ağır basıyor ama günümüzde çoğu kişi bunu daha çok eğlenmek, oyunlar oynamak, fotoğraf çekilmek için yapıyor 😄✨
Cevap
13Cevap
gereksiz bir şey.
Kızın annesinin ve babasinin evinden gidişinin bir üzüntüsü olarak kabul edilir ve zamanla bu güne kadr değişip farklı bir hal almış
saçma sapan bir şekilde toplanıp millete gösteriş yapmak amaçlı yeni evlenecek çifti maddi zorluga sürüklemeye
Kına gecesi eskiden uğur ritüeliydi, şimdi daha çok arkadaşlarla takılma bahanesi.
Aman boş boş işler sade nikah sonrasında balayı süper olur
Gençlerin kurtlarını dökmeye, mani söyleyip gelini ağlatmaya yarıyor 😂
Neden gelini ağlatmaya çalışıyorlar?
Kınada kızlar açılma yarısına gırıyo kim daha iyi kıvırıyor diye
Adet işte bende çok güzel
Tamam da ne işe yarıyor amacı ne?
Ya şimdi hayırlı bir işin başında kına yakmak , korunmak anlamına geliyordu diye biliyorum mesela askere gidenlere de yakılır ya. İste kına yakılacakken de eğlenceye döküyorlar işi
Anladım
Kız ile anasını ağlatmaya
Neden?
Gelenek olmus. Özellikle kızi ağlatmaya çalışırlar. herhalde ailesine ne kadar bağlı olduğunu kanıtlamasi için
Eğlenceli bir gelenek işte
Geleneksel bekarlığa veda partisi
Adet diyorlar ama bana saçma geliyor.
Gelin ağlıyor felan.
Güzel bir şey
Ne işe yarıyor onu soruyorum.
Düğünde de bunu yapamıyorlar mi?
Harbiden bunu bende anlamadım 😂😂
Kına yakmak için. Hint kınası tercih
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?