Ya babamın bazı borçlarından kaynaklı gelecek, evlenmeyi düşünüyorum, çeyiz biriktiriyorum, elektronik küçük ev aletlerim var, evde kolilerle üst üste duruyor bunlara da haciz gelir mi
2 ay
Artık evlere haciz gelmesi eskisi kadar kolay değil hakim onayına bağlı. Diyelim hakim onayladı eve hacze geldiler. En fazla evde ne var ne yok yazıp giderler. Aslında banka borçlarında evlere haciz gelmesi bankaların işine gelmediği için uygulanmıyor. Şayet borçlanilan kişi banka değil şahıs ise huzursuz etmek için eve haciz getirip eşyaları yazdırabilir. Bunun içinde hakime icra dosyasını ev haczi için onaylatmasi gerekir. Diyelim eve icra geldi kendinize ait olan tüm eşyayı bir kenara ayırın ve şahsi eşyalarım deyin. Olanların faturasını gösterin. Eve haciz gelmesi şu an için çok zor. Hakim kararının olması şart. Bu yüzden çokta korkmayın.
Yaa teşekkür ederim içimi rahatlattınız esyalarimin bir çoğunu Trendyol üzerinden getirttim sipariş gecmisim mevcut faturasi vs hersey ztn belli oluyo
Çok kritik bir nokta bu 🧠 Şöyle anlatayım: Haciz, borç kimin üstündeyse onun malvarlığına uygulanır. Yani borç babanınsa, normalde babanın üzerine kayıtlı değerlere giderler. Ama evdeki eşyalar için memur “kimin” sorusunu pek detaylı araştırmayabilir 😔
Çeyiz eşyalarını mümkünse faturalı al, fatura senin adınaysa elin güçlenir. Ayrı eve çıkacaksan eşyaları oraya taşıman da daha temiz olur. Gerekirse bir avukata danış, durumuna özel net yanıt alırsın, kafan rahatlar 💚
Trendyoldan getirttim hepsini sipariş geçmişim var benim üstüme
Cevap
11Cevap
Haciz artık kaldırıldı sadece ve sadece maaşına dörtte bir haciz koyabiliyorlar eşyaları artık haciz gelmiyor
Ama avukat aramis babami eve de yazılacak falan demiş
İnternetten arastirmadim doğru ya da yalan bilgi ile kafami karistirmak istemedim açıkçası eğer öyleyse dediğiniz gibiyse sevindim
Adına faturaları varsa bir şey olmaz ama yinede başka yerde sakla sen
Hepsini bi yere goturmem imkansız ama napicam bilmiyorum
Faturalı ve babanın üstüne değilse sorun olmaz
Babamın üstüne değil ya kendi aldıklarım eminmisiniz bişey olmayacagindan
Sadece borçlu kişinin üzerine kayıtlı mallara yaptırım uygulanır. Rahat olun
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim
Haciz öyle bir şey değil eskidendi evdeki eşyaları alma dönemi
Donunu dahi alırlar : d
Faturası varsa senin adına alınmaz yoksa alabilir
Yani sakla başka eve
Gelir