Asgari çalışıp 19 bin kira ödüyorum, sadece barınmak için çalışır gibi oldum, sosyal aktivite, birikim vs zaten yok ama artık hep bitkin durumda kalıyorum, ben gibi olan var mı
1 ay
Asgari çalışıp 19 bin kira ödüyorum, sadece barınmak için çalışır gibi oldum, sosyal aktivite, birikim vs zaten yok ama artık hep bitkin durumda kalıyorum, ben gibi olan var mı
Cevap
23Cevap
Ekonomik olarak çok zor , asgari ücrete aile yanında olucaksin kira vermiceksin de anca öyle kazandığın yeter biraz. Allah kolaylık versin
Ben 3-4 senedir birikim yapıyor akıl almaz noktalara geldim. Keşke daha önce yapsaydım. 1-2 seneye temelli emekliyim
Bankaya borcum var anne baba emeklilik olmasa ben daha beter durumda olucam
Kaç yaşındasın
Benim de cok bankalara ama artık ödeyemiyorum Ocak ayında kirama zam geldi o gün bu gündür parasız geziyorum
Ben çoğunu denedim ama sermaye olmadan onlar da boş
Ben etsy falan denedim ama zarar ettim e ticaret vs , aslında pazarda çalışmayı da düşündüm en azından izin günlerim de ama onlarda algı vergi toptan üstüne düşmek lazım
Çorap vs satış olabilir diye düşünüyorum ama nereden nasıl başlanır bilmiyorum benim evimin önünde pazar kuruluyor ve benim izinli günüme denk geliyor araç vs de lazım olmaz düye düşünüyorm ama araştırmadım henüz
Sevgili bulun o öder ben sevgilimin herşeyini ödüyorum Gratis ücreti yemek ücreti araba ile evden alıp eve bırakıyoruz alışverişide ben ödüyorum işte ne güzel yap sende bir sevgili keyfine bak
Şimdi çıkar bu sorunun altında mavili sana yardım etmek isteyen gönül elçileri yolla ibanı yollaaaaaaaa
Hepsi boş muhabbet
Yemin ediyorum sinirlerim bozuluyor ama elden de bir şey gelmiyor
Bir tane kız arkadaş alsan yanına olmaz mı kira maliyetin düşer
Daha önce aldım öğrenci ama sezonluk oluyor
Anladım sanki daha önce de sormuştun bu soruyu sanırım İstanbul 'da yaşıyordun yine bir arkadaş baktığın bir sorun olmuştu herhalde yanlış hatırlamıyorsam
Var canım var senin gibi yalnız değilsin ve lütfeden burada ki erkekleri sakımin ciddiye alma
bu kadar enai değil millet milleti zengin etmeye hiç çalışmıyorlar daha iyi
Çok zor gerçekten o dönemlerden geçtim şu an yüksek konumda biri olarak bunu sana yazıyorum kendini geliştir ve ilerlemeye bak
Neyle geliştireyim ki e ticaret vs denedim tutmadı ben çalışmaya mahkumum artık sadece zoruma gidiyor
Üzme kendini çabalamakta iyi bir şey 😕
Online iş ile iyi para kazanirsin ciddiyim ister misin bunu
Ne işi
Yazı yazma evrak vb
Merak ettim
Gizlisin nasıl irtibat kuracagiz
Sen çıkar mısın gizliden
Çıktım
Orada mısın
git instagramdan bi tane eşşek bul kendine kanka samimyim ayak fotosu at 20-30k indir cebine
Niye tek başına yaşıyorsun?
Gecmis olsun ya yalnizmisin
19 yine iyi kira eşin çalışmıyor mu
Yardım istermisin?
Hayır teşekkür ediyorum
Gizlisin önerim olabilir
Önerin buradan yaramayacağın birseyse önerme
Hangi şehirdesin
İstanbul
Ne işle meşgulsün
Şarküteri de çalışıyorum.
Tekmi yaşıyorsunki
Yanlız mı yaşıyorsun
Türkiye’nin nüfusunun 3/2 si böyle
Herkes öyle
Üzüldüm :(
Tekmi yaşıyorsun
Destek ister misin
Neden tek yasiyorsun
Ocakta çıktı yanında ki arkadaş
Hangi ildesin
Sen hangi il
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim yalnız değilsin, çok kişi seninle aynı durumda maalesef 😔 Bu düzen gerçekten yıpratıyor. 19 bin kira, asgariden direkt can alıyor resmen. Sürekli yorgun hissetmen çok normal, bu bir “tembellik” değil, ekonomik baskının sonucu 🧠💥
Kısa vadede oda/ev arkadaşı, aile yanına dönme, şehir/ilçe değiştirme gibi seçenekleri ciddi ciddi masaya yatır derim. Gurur meselesi yapma, hayatta kalmak öncelik 💪 Zamanla şartlar değişir, bugün böyle diye hep böyle kalmayacak. Ufak da olsa kendine yatırım yapmayı bırakma, sen bu tablodan daha değerlisin 🌱