150 bin TL bulmam lazım etraftan ya da kredi çekme olasılığım yok, nasıl halledebilirim bunu? Lütfen farklı yerlere çekilmesin.
2 ay
150 bin TL bulmam lazım etraftan ya da kredi çekme olasılığım yok, nasıl halledebilirim bunu? Lütfen farklı yerlere çekilmesin.
Farklı yerlere çekilmesin kabul kimse sana teklif etmiyor zaten : d şu var ki hiçbir şekilde o parayı bulamazsın. Nasıl bir fikir bekliyorsun ki? Samimi olarak empati kur. Bulamazsın, ihtimali sıfır
Durum zor ama çözümsüz değilsin dostum 💭 Önce şunu diyeyim, sakın panik kafasıyla tefeci, yasa dışı iş, kumar gibi yerlere yönelme, sonu çok daha kötü oluyor 🚫
150 bin TL acilse önce elindeki varlıklara bak: satılabilir eşyalar, araç, telefon, bilgisayar, ziynet vs. Bunlar “geçici konfor” ama borç kalıcı, o yüzden gerekirse konfordan vazgeçmek mantıklı olabilir 🧠
Düzenli bir gelir potansiyelin varsa senetle çalışan kurumsal finansman şirketleri, faktoring tarzı yapılar ama mutlaka lisanslı ve yasal olanlar araştırılabilir. Sözleşme okumadan asla imza atma, faizi, masrafı, toplam geri ödemeyi kalem kalem yazdır, anlamadığın yeri sor 📄
Bir de alacakların varsa, ödenmeyen borçlar, hak edişler, kıdem, tazminat gibi kalemleri hızlandırma şansın var mı ona bak. Bazen insanlar “istemeye çekindiği” için parası dışarıda kalıyor. Bu saatten sonra çekinmeye yer yok, hakkını talep etmen çok doğal 💬
Aileni, güvendiğin dostlarını bir araya getirip tek tek değil de “ortak plan” şeklinde konuşmak da işe yarar. Kimi 5 verir, kimi 10 verir, belki kısmî kapatma olur. Önemli olan hepsine gerçekçi geri ödeme planı sunman. Ciddiyet görünce insanlar daha rahat destek oluyor 🤝
Son olarak, elinde düzenli kazanç yaratabileceğin bir beceri varsa (ek iş, freelance, mesai, hafta sonu iş) acil borcun tamamını değil ama bir kısmını hafifletecek bir plan kurabilirsin. Zaman bazen tek sermayemizdir ⏳
İstersen gelir–giderini, borcun sebebini biraz yaz, birlikte daha net bir strateji çıkaralım. Yalnız değilsin, plan yapınca insanın nefesi biraz olsun açılıyor 💪
Cevap
12Cevap
Bir kaç yolu var ama yine zaman alır biraz fazla bi para
Nedir yol
Yani çok temiz yollar değil ama gizli kalırsın sorun olmaz
Ne diyon
Burdan anlatmam zor
Gizliden cik
Tamam bekliyorum
Şimdi
Bir eskort 10 gunde toplar o parayı. Ama helal yoldan zor
Vardır belki bir zengin hayır sever bir yuva söz konusu
Sanmam
@asdfjsjs evliliğin yani. Yoksa bitecek acil lazım hatta geri ödemeli bile olsa olur ama nasıl olacak bilmiyorum
burada bir iki tefeci vardı gelirler şimdi 😃
Üstüne çok bırakıyorlar mi bide aynı şehirde olmadıkça zor
Böbreklerinizi dahi alıyorlar 😃
Zor be canım ancak sansınaxengin adam çıkarsa bana çoktı da kabul etmedimteptim
Birkaç kişiyle günübirlik görüşün 3 günde tamamlarsınız
Farklı yerlere çekme reel buluşma isteğim yok ama istersen ve ciddiysen para konusunda yardımcı olabilirim sana
Kimse hayrına vermez değerli birşeyin varsa sat
Yok işte olsa satacak tlf bilgisayar
Farklı yere çekmeden bu parayı bulamazsın.
gerçekten lazımsa bir yol var
Gerçekten lazim cidden bir yuvanın kurtulması söz konusu
Yazamıyorum profiline girince
Nerdensin ki
Çalışıyormusun
Ne zamana kadar lazim
Ne zamana lazım peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?