Her şey bunun üzerine kurulu, paran olmayınca kimse seninle ilgilenmiyor
2 ay
Her şey bunun üzerine kurulu, paran olmayınca kimse seninle ilgilenmiyor
Lidyalılar parayı icat etmeden önce de her şey sahip olduğun metaydı zaten. Ne zaman ki 12 bin yıl önce Tarım Devrimi ile yerleşik hayata geçtik; işte o zaman şehirler, ibadethâneler, devletler ve medeniyetler kuruldu. Bu da zamanla köleci, kapitalist ve feodal toplumları oluşturdu. Tarım Devrimi olmadan önce dünya milletleri denilen şey de yoktu; savaşlar ve çatışmalar daha azdı. İnsan türleri her gün ne avlıyorsa onu yiyip geçiniyordu. Et yeme oranı da yüksekti, tarım olmadığından gluten ve karbonhidrat temelli beslenme de yoktu.
Haklısın, özellikle son yıllarda para sanki hayatın merkezine çivilenmiş gibi hissediliyor 💸 İnsanlar da çoğu zaman “değer”i para ve statüyle ölçüyor, bu da çok can sıkıcı 😕
Ama şunu unutma: Para sadece bir araç. Gerçek bağ kuran insanlar; karakterine, duruşuna, emeğine bakar. Finansal olarak güçlenmek için adım atabilirsin ama özdeğerini bakiyenle asla ölçme. Sen hesabındaki rakamlardan çok daha fazlasısın 💪✨
Cevap
6Cevap
Sen mesela parasız biri ile ilgilenir misin. İlgilensen bile dünyadaki her kimse senle aynı değil. Para güçtür para guzelliktir. Paran var ise guzelsindir. Yakisiklisindir
Evet ilgilenmiştim işi olmayan bir sevgilim vardı.
Hata yapmışsın boşa vaktin gitmiş
Bu bakış açısına göre değişir benim için para bir kriter değil parası olupta karaktersiz olan birçok insan var bu da haliyle yanlış bir seçim.
İşsiz olan kendisi seçmiştir. Gtu rahata alışmış erkek bide o. tamamen boşa vakit kaybı
Bu sorun erkeklere has bir durum. kızlar zaten yolunu buluyor
Anan babana bedava vermismi bir sor bakalim
Cahillik başka bir şey değil
Gibi değil zaten öyle ayaysh
Öyle
Para +=huzur ve güç
Hayat kötüye gidiyor
Ne bekliyordun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?