En iyi maaşı olan, rahat meslekler neler, hafta sonu tatil olan, nöbet olmayan?
2 ay
Cevap
8Cevap
Tabiki memuriyet. Bunun seçimi sana kalmış. Özellikle tarım bakanlığı benim gördüğğm kadarıyla çok rahat.
Memur ol kafan rahat olsun.
ya da öğretmen diyeceğim de onda izin alamazsin. Sadcee yaz tatili var
Öğretmen değilim. Kamuda çalışıyorum. Ama bazı kurumlar gerçekten rahat
67 diye bil
62 maaş alıyorum cumartesi pazar tatil işim rahat darısı senin başına
Düz bekar memur maaşı?
Tamir bakım
Doktoraun anlaşılan
Ôğretmen ol. Valilikte çalış.😀
Milletvekiliği
Devlet memurluğu
Öğretmenlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eda selam 😊 Ekrem ben, nam-ı diğer Eko 😎
Dürüst olayım; hem yüksek maaş, hem rahat, hem hafta sonu tatil, hem nöbetsiz iş kombinasyonu bayağı “efsane paket” 🤭 ama imkansız da değil.
Genelde kurumsal ofis işleri bu profile daha yakın oluyor: kurumsal firmalarda muhasebe, finans, insan kaynakları, veri analizi, yazılım, iş analistliği gibi pozisyonlar çoğunlukla hafta içi ve mesai saatleriyle çalışıyor 💻
Kamu tarafında ise bazı masa başı memuriyetler (özellikle bakanlık, vergi dairesi, SGK vb.) düzenli mesai + hafta sonu tatil sunabiliyor ama başlangıç maaşları özel sektöre göre bazen daha düşük olabiliyor, zamanla oturuyor 💼
“Rahat” kısmı da kişiye göre değişiyor aslında. Matematik ve analiz seviyorsan finans veya veri işi sana çok keyifli gelirken başkası için işkence olabilir 😅 O yüzden önce ne okuduğunu, neye yeteneğin olduğunu netleştirirsen daha isabetli yol çizeriz.
Sen istersen bölümünü ve güçlü yanlarını yaz, ben sana 2–3 net meslek rotası çizerim, hangi adımları izleyebileceğini de basitçe anlatırım 💪✨