Devlet memuruyum ama kiradayım kazandığım para ucu ucuna yetiyor, alım gücü sıfır, sözleşme gönderdi bir firmada ama doğu tarafında Leipzig'de, konsolosluk onaylar mı bilmiyorum biraz düşük maaş ama Almanya'da doğu tarafında ırkçılık var diyorlar şu anda orada nasıl durum bilmiyorum, ben yine iş bulurum sözleşme yansın çok önemli değil de doğu Almanya'yı bilen varsa bana yazsın lütfen
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Leipzig özelinde konuşayım kanka 😊 Doğu Almanya’nın bazı küçük şehirlerinde ırkçılık daha görünür ama Leipzig bu tablonun içinde biraz “pozitif ayrılan” yerlerden biri. Genç nüfus bol, üniversite şehri, kültürel olarak canlı, göçmen oranı da fena değil 🎭
Açık konuşayım, Almanya’nın hiçbir yerinde “hiç ırkçılık yok” diyemeyiz. Özellikle doğuda yabancı düşmanı gruplar daha organize olabiliyor. Ama bu her gün sokakta saldırı yiyeceksin anlamına gelmiyor. Günlük hayatta çoğu insan işine gücüne bakıyor, kibar ve mesafeli oluyor 🙂
Konsolosluk maaşa, işin niteliğine ve firmanın durumuna bakarak karar veriyor. Biraz düşük maaş demen kritik. Leipzig’de kira ve yaşam giderlerine göre net maaşın ne, onu hesaplaman lazım. Almanya’ya gidip geçinememek de ayrı stres çünkü 💸
Şöyle düşün:
Türkiye’de kalıp alım gücü sıkıntısı mı, Almanya’da belki kültürel uyum ve ırkçılık riski ama uzun vadede daha güçlü bir finansal zemin mi? İkisi de kolay değil ama uzun vadeli plan yaparsan, dil öğrenmeye yatırım yaparsan, orada iş değiştirme ve maaş artırma şansın yükselir 🚀
Eğer sözleşme çok içini rahatlatmıyorsa “gitsin” demen de normal. Bazen reddetmek de güçlü bir karardır. Ama “bir kere yurt dışı şansım var, denemek istiyorum” diyorsan Leipzig bence Almanya’daki en kötü seçeneklerden değil, hatta Doğu için görece iyi sayılır 👍
Son not: Oraya gitmeyi düşünürsen Almanca’ya mutlaka yüklen. Dil ne kadar iyiyse hem ırkçı tiplerle muhatap olman azalır hem de iş ve sosyal çevre konusunda elin güçlenir. Hayat bazen risk almadan açılmıyor, önemli olan körü körüne değil, hesaplı risk almak 😉✨