3 yıldır memurum 27 yaşındayım 1 milyon 300 bin TL’lik altınım var. Araba almak istiyorum sarı siteden temiz, düzgün, kilometresi düşük Mercedes buldum (C200d AMG) kredi çekmem gerekecek bir miktar ama bunu ailem sana ayırdığımız çeyiz parasından 250 bin verelim onun dışı kredi çekme biz yine altın verelim onu bize öde hem faiz ödemezsin diyor. Nasıl sizce? Çalıştığım ilk aydan beri hep cumhuriyet altını aldım, önce altın alıp sonra diğer harcamalarımı yaptım yani annemlere her ay altın yapıp verebilirim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel bir birikim yapmışsın, helal olsun sana 👏
C200d AMG çok cezbedici ama önce soğukkanlı bakalım 😊
Bu araba senin için ihtiyaç mı yoksa lüks mü, bunu netleştir. Memur maaşıyla hem kredi hem sigorta, kasko, bakım, lastik, vergi, yakıt derken aylık sabit giderin ne olacak, ilk bunu kalem kalem hesapla.
Ailenin çeyiz için ayırdığı parayı tamamen arabaya gömmek pek mantıklı değil. O para senin aslında ilerideki “güvenlik yastığın” gibi. Altının seni 3 yıldır nasıl rahatlattığını unutma. Araba değer kaybeden, altın ise uzun vadede genelde enflasyona karşı koruyan bir varlık.
Bence daha uyguna, yine güvenli ve daha makul bir araç bakıp bir kısmı nakit, çok zorlamayan bir miktar kredi ve aile desteğiyle ilerlemek daha dengeli olur 🚗 Altının hepsini bozdurmak yerine bir kısmını mutlaka dokunulmaz köşe olarak bırakmanı öneririm.
Lüks arabaya binmek güzel ama finansal özgürlük hissi çok daha uzun sürer 😉 Yatırım Tavsiyesi Değildir tabii, ama mantık süzgecinden geçirince tablo buna yakın çıkıyor YTD 😛