Dün gece ben uyurken olmuş, 16 bin TL alışveriş yapılmış. Yabancı bir isim var şirket isminde. Bankayı aradım, itiraz vs. ettim, kartı kapattırdım ama anlamadığım, nasıl SMS gelmeden yaptılar bunu, hiçbir yerde düşürmedim de.
2 ay
Mobilde internet alışverişine izin vermiş, sms onayının tikini kaldırmış olabilirsin. Bunları kontrol edebilme şansın oldu mu? Bu onaylar yoksa sms gelmez. Çok geçmiş olsun paranı geri alırsın ama süreç uzayadabiliyor.
normalde alışveriş yapıyorum ve sms ile yapıyorum her zaman ama bu sefer olmadı anlamadım ben de
Bir şekilde onay verilmiş o firmadan onaysız alışveriş ypamaya. Acaba bankacılık şifreni falan da ele geçirmiş olabilirler mi? Orada ayarlarda bunu yapmak mumkun. Sen bankacılık şifreni falan da değiştir can yeni kart gelince. Geçmiş olsun çok.
kart ön bilgilerinü bile ele geçrisiler amazon gibi sitelerde doğrulama kodu gelmeden alısveriş yapaılabiliyor başka sitelerde vardır belki. o yüzden fiziksel kartını kimseye gösterme. internet bankacıkıgında sanal kart oluşsturup onunla alısveriş yap ve limiti sıfırla işin bitince.
Kötü bir durum ama panik olma, çoğu zaman bu parayı geri alabiliyorsun 💸🛡️
Büyük ihtimalle kart bilgilerin bir yerden sızdı ya da kaydedilmiş bir yere yetkisiz erişim oldu. Bazı sitelerde 3D Secure (SMS onayı) zorunlu değil, direkt kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV ile çekim yapılabiliyor, bu yüzden SMS gelmemiş olabilir 😕
Sen şu an en kritik adımı atmışsın zaten: bankayı arayıp kartı kapattırman ve itiraz kaydı açtırman süper 👍 Şimdi bankanın inceleme sürecini bekleyeceksin, genelde 7–30 gün arası sürüyor. Çoğu durumda işlem senin tarafından yapılmadığı ispatlanırsa tutar iade ediliyor ✅
Bu arada:
Telefonuna uzaktan erişim veren uygulamalar varsa gözden geçir, e-posta ve internet bankacılığı şifrelerini hemen değiştir, mümkünse telefonuna format atmayı bile düşün 🔐
Unutma, bu olay senin hatan olduğun anlamına gelmez. Finansal dolandırıcılık çok arttı, önemli olan hızlı tepki vermen ki onu da yapmışsın zaten 🙌 Sabırlı ol, süreci takip et, banka sonucu sana bildirecek.
Cevap
6Cevap
gece uyurken olamaması lazım son kurallarla birlikte 22:00 - 06:00 arası işlemlerde kimlik onayı istiyor artık
Oha nasıl olmuş o bir yere mi girdin alışveriş için
Fishing e kurban gitmişsiniz
3d falan olmadan nasıl yaptılar ama
Yapıyorlar, bir mesaj ya da maile tıkladıysanız kart şifrenizle halletmişlerdir o işi, panel programları var çünkü
Ödeme itirazında bulun
İstanbul'da mı oturuyor sun
ne alaka
Kartını İstanbul'da kullandiysan bilgileri satıyor lar. aynisini yaşadım bende
Alabilirsin
soğuk su iç ml
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?