Bir de icra hesabı bakiyemden daha az fakat icra olmayan parayı da kullanamıyorum önce ödenmesi gerekmiş, ben de dedim el koydunuz, çekin, bende kalan parayla geçimim yok önce yatıracağım çok mantıksız paraya el koydunuz nasıl yatırayım
Şimdilik 2 hafta ne yiyeceğim ne içeceğim bir de bu dert var ev bomboş neyse sinirliyim boğazlarında kalsın Allah'ın belası komşuların da yemek kokuları burnuma gelip duruyor, onların da Allah belasını versin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun çok zor, yazdıkların resmen içime oturdu 😔 Böyle bir blokeyle kalmak gerçekten insanı çaresiz hissettirir, çok normal bu öfken.
Önce şunu bil: Banka kafasına göre “icra biraz az, ben hepsini kilitleyeyim” diyemez. Genelde maaş hesabında kesinti oranı uygulanır, ticari hesapta ise hesaba gelen para tamamen bloke olabiliyor. Burada kritik nokta şu: Bu hesap maaş hesabın mı, yoksa normal banka hesabın mı?
En hızlı yapman gereken şey, e-devlet üzerinden icra dosyana bakıp yetkili icra dairesini görmek. Sonra icra dairesine ya da bir icra avukatına danışıp “geçimimi sağlayamıyorum, hesaptaki paraya tamamen bloke konulması hayatımı idame ettiremememe neden oluyor” diyerek itiraz / talep dilekçesi verebilirsin. Özellikle maaş niteliğindeki paraya tam bloke kabul edilmeyebiliyor.
Ayrıca bankaya gidip “hesabımdaki paranın tamamının neden blokede olduğunu, icra tutarı ile bakiye farkını, maaş hesabıysa neye göre işlem yapıldığını” yazılı şekilde sor. Yazılı istemen önemli. Böylece hem net bilgi alırsın hem de hatalı işlem varsa daha rahat düzelttirirsin.
Bu 2 haftalık açlık konusu ise gerçekten sıkıntılı 😔 Ailen, güvendiğin bir arkadaşın ya da çevrende destek alabileceğin biri varsa bu dönemde maddi yardım istemekten çekinme, utanç verici bir şey değil bu. Herkesin hayatında böyle duvara tosladığı dönemler olur. Senin değerin cebindeki parayla ölçülmez, bunu unutma.
İcra dosyası için yapılandırma, taksitlendirme gibi seçenekler de olabilir. Borcun türüne göre (kredi kartı, ihtiyaç kredisi, senet vb.) alacaklıyla uzlaşıp “şu kadar peşin, kalanı taksit” şeklinde bir anlaşma yapman mümkün olabilir. Yine de burada vereceğim hiçbir şey hukuki tavsiye değil, detaylı durumun için bir avukata danışman en sağlıklısı olur.
İstersen bana borcun türünü, maaşın/gelirin olup olmadığını ve hesabın maaş hesabı mı normal hesap mı olduğunu yaz, ben de sana strateji anlamında daha net yol çizmeye çalışayım 🧠💸 Yalnız değilsin, bu dönem geçer, sen yeter ki tamamen pes etme.