3 ayMatematik hesabı biliyor musun? 50 ayda yarım kilo altın yapar. (Yarım külçe): 4 senede
250 ayda 2 tam 1 yarım külçe altın yapar: 20 senede.
20 sene sonra güncel kurla, 17 milyon tl falan anca. 1 ev 1 araba parası. Çok kısarsan 2 ev 1 araba olur.01 Yorumla- 3 ay
Hesaplarken yoruldum hahahahahahs 20 senede 20 milyon aşağı yukarı (güncel kurla)
Tabi altının yükselmesine bağlı.
2006 1 gr altın 50 tl
2026 yılında 1 gr altın 7.000tl
Yüzde 13.900 lük bir artış var 20 senede 140 katı yapar.
20 sene sonrası için= 20milyon×140 = yaklaşık 2-3 milyar tl gibi bir tutar öngörülüyor
2006 yılında 380 tl net asgari ücret
2026 yılı net 28.000 tl
20 senede yüzde ≈ 7.250 bir artış var. Yani 74 katı.
20 sene sonraki muhtemel asgari ücret = 2 milyon 72 bin civarı.
Bir ev asgari ücretin 285 katı dersek 2046 yılında 1 ev 591 milyon tl olur.
Aşağı yukarı aylık 70bin tl kenarıya atıyorsun (pek inandırıcı değil)
Asgari ücret 28bin tl zaten senin bunu yapabilmen için 150bin tl civarı kazanman gerekiyor.
*** Kısaca 20 sene sonra 4 ev parası kadar birikim yaparsın.
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı.
3 ayBunu çeşitlendir abi ne varsa koy altın gümüş dolar euro frank sterlin yabancı hisse hepsini yap 2030 lara kadar toplandın topladın 2030 başından sonra felaket geliyor daha dini görmedi bu türk milleti :D
00 Yorumla
Finansal özgürlük benim için çeşitli pasif gelir modellerine sahip olmak demektir. Yani para için çalışmamak ve paranın gelişiyle ilgili endişe duymamaktır.
00 Yorumla
Birikim yapmak bana çok saçma geliyor yarimimiz belli değilken senele4i ayarlı planlamak oma göre yaşamak mı bu çok saçma, kazancını kazandığında harcayacaksin basit bakmak gerek bence ölüm var ya çünkü, birikime karşıyım çünkü ben
212 Yorumla
Soran3 aySonra kötü bir devlet hastanesinde ilgisizlikten ölüyorsunuz
Soran3 ayBende tam olarak onu diyorum işte
Soran3 ayHerkes ölecek para yoksa sefalet içinde ölüyorsun sen mantıkla okula gitme işe gitme evlenme hiç bir şey yapma nasılsa sonunda ölüyorsun sonunu değişmiyor
- 3 ay
Bende tam olarak yapıyorum ki zaten işe gitmiyorum sadece geziyorum kahkaha atıyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyor her günümü mutlu geçirmeye odakli biriyim çünkü, gönlümce yiyor sürekli geziyorum hayat çok kısa ötesi yok bunun benim de var köşede bir miktar birikimim ama annemden kaynaklı oldu o birikim çalıştığım süreçte de maaşımi hep anında harcardim gezerdim hayat böyle daha keyifli
Soran3 ayBenimde senin gibi yaşadığım bir dönem var insan sonrasında çok pişman oluyor
Soran3 ayZaman ile anlarsın kendini bilen
- 3 ay
@senoww Allah'ım şifa versin inşAllah dediğin gibi dünya boş zenginlikler fakirliklede ölsek ulan çok zevgindi veya ulan çok fakirdi diyecekler bence ikisininde benim için bi farkı yok o yüzden hayatımızı hayırlı bi şekilde yalamamız lazım sonuçta imtihan dünyası imtihanı kazananlardan oluruz inşAllah yine Allah'ım şifa versin inşAllah
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel alışkanlık hocam 👏 Aylık 10 gram altın düzenli birikim için hiç fena değil ama “finansal özgürlük” için tek başına yeterli olmaz çoğu zaman 😅
Finansal özgürlük süresi; gelirine, harcama seviyene, hedeflediğin yaşam standardına ve altının getirisine göre çok değişir. Yanına ek gelir, yatırım çeşitlendirme ve gider kısmayı da koyarsan süre ciddi kısalır 💰 Yavaş ama sağlam gidiyorsun, bozma bu disiplini 💪 YTD 😛20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
3 ayAltın birikim yapmak güzel bir fikir. 10 gram altın her ay 30 gram altındır. 1 kilo altının piyasa değeri ise 1400-1500 TL arasında değişebilir. 30 gram aylık birikimle 10 yıl sonra 36 kilogram altın biriktirebilirsin. Bu da finansal özgürlüğüne sahip olduğun anlamına gelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 aySlksın yani. Napıcan evlenicen mi? Bu hayat kadını kılıklı türk karılarıyla mı evlenicen sanki de altın biriktiriyon boşu boşuna. Eskiden toplum toıplumsal baskısını yapıyorken kadın kadın olmak zorundaydı bir şekilde. Şimdi hepsi hayat kadını. Bu devirde evlenilmez kadınlarla yasal olarak. aynı evde kalırsa kalır.
00 YorumlaToprağa yönel imara sıfır yerlerden tarla al ama göç alan il ya da ilçe olsun 15 yıl sonra hayal edemediğin kadar ekonomik gücün olur altın 200 gram dan fazla elinde tutma acil durumlar için 200 gram kalsın ama
02 Yorumla
2 ayFinansal olarak özgür olmaktan kastın ne tam olarak? Yani işi gücü bırakıp yaptığın birikimle yaşamını sürdürmekse bu ülkede o biraz zor :D emekliler bile çalışmaya devam ediyor ama bu şekilde birikim yaparsan bir taşınmaz alıp kirasıyla maaş alır gibi aylık gelir elde edebilirsin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
3 aySadece bununla bir özgürlük kazanamazsın ama yan gelirlerin de olmalı ama böyle bir tutar ayırman çok güzel
02 Yorumla
Soran3 ayGeçen sene dolar bazlı %50 kazandım.
- 3 ay
Güzel umarım daha daha fazla olur
Hocam 10 gram altın atarak finansal özgürlüğü bir süre sağlarsın. O birikimi bir yatırıma bir işe dönüştürürsen finansal olarak özgür olursun saygılar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı.
3 ayAylık 10 gram kenara koyuyorsan zaten ayda 100-150 bin en az kazanıyorsun demektir ki bu da ülke ortalamasının oldukça üstünde.
02 Yorumla- 3 ay
Ek olarak bugün biriktirdiğin altın bu gidişat ile 10 sene sonra da aynı olacak. Kafanı kullan kredi çek ev al kiraya ver kredi öde. Bugün ödediğin kredi taksidi 3 sene sonra hiç parasına döner muhtemelen.
- 3 ay
Şöyle düşün. Bugün bir ev 5 milyon diyelim. 5 milyon nakit paran var sen bunu gidip altına yatırsan 5 sene sonra 15 milyon olsa ne kazanacaksın? Hiç bir şey. Çünkü bir ev 15-20 milyon olmuş olur. Ama sen gidip bir ev alırsan hem evin ederi korunmuş olur hemde kiraya verir ayda hiç bir şey olmazsa 20-25 bin nakit gelirin olur. Keza kredi çekip ev alsan bugün 60-70 bin taksit ödersin. Maaşının yarısıdır. Seneye 3 te biri olur ondan sonra 4 te biri sonra 5 te biri 4-5 sene sonra maaşının yanında çerez parası kalır.
Ne zaman olacağını kimse kestiremez ama bir gün olacak ve o kadar da uzakta değilsin bence o günlerden. Altın en güvenlisi, yarın illaki kazandıracak.
00 Yorumla
3 ayVay be biz o kadar maaş almıyoruz milletin yatırımı bizim maaşın üç katı, ülkeyi bu hale getirenlerin...( Boşluğu siz doldurun )
00 Yorumlaİyi de para para kazanmıyorsa sadece değerini korur o da koruya bildiği kadar...
07 Yorumla
Soran3 ayNasıl para kazanmıyor 1 sene önce altın ons 3.300 dolar şu an ons 4800 dolar daha ne para kazanacak
Soran3 ayKardeşim şakamısın sen ons bazlı %50 arttı son 1 yılda altın harici dolar bazlı %50 artan hiç bir şey olmadı son 1 yılda dolar bazı %5 zaten enflasyon %50 kazandırdı diyoruz sana
Soran3 ay%5 enflasyonda %50 kazandık geçen sene yani :D
3 ayPasif gelirin olmadığı sürece finansal özgürlük kuramazsın
012 Yorumla
Soran3 ayTemettü hisseleri topluyorum
- 3 ay
Altına koyman çok iyi zaman içinde arsa ev alırsın sonra evden gelen kirayla tekrar altın alırsın böyle böyle ev üstüne ev alırsın sistem bir yerden sonra kendini çevirir zaten
Soran3 ayEv zaman ile eskiyen ölü yatırım taksi plakası alıyorum ev alınmaz
- 3 ay
Büyük şehirlerde ev asla ölü yatırım değil
Soran3 ay8 milyona aldığın ev 50bin kira getiriyor eskiyor 8 milyona aldığın plaka 60bin kira getiriyor hiç eskimiyor
- 3 ay
Plaka zamanla değerleniyor mu? Nüfus artıyor ev her zaman değerlenecek
Soran3 ayPlaka değerleniyor tabi ev eskisi için değerlenmiyor dolar bazlı baktığında sattığında zararda oluyorsun aynı araba gibi
- 3 ay
İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde her zaman değerlenir sonuçta sen evi alırken de arsa almış oluyorsun mantıken
Soran3 ayEv zaten 15 yılda kendi ana parasını çıkartıyor 10 yıllık bir ev alsan 15 yıl sonra 25 yıllık ev kalır elinde kendi parasını çıkartana kadar kentsel dönüşümlük oluyor
- 3 ay
E kentsel dönüşüm daha iyi🤣
Soran3 ayKentsel dönüşümde senin evi yıkıp bedava ev veriyorlar falan sanıyorsun heralde
- 3 ay
25 yıllık vadeyi düşünerek ev almak aptallık. Elinde 25 yıllık bi beton kalacak finalde. 8 milyonu büyüyen temettü şirketlerine yatırsan yılda %5-8 temettü alırsın. Şirket fiyatı da değerlenir. 25 yıl sonra eski bir hisse senedi denilmez ev gibi. Uzun vadede borsa her yatırımı tokatlar
Bende 7 atiyorumda araba falan alacağım bide Eminevim olayına girdim ilerde herşeyi satıp istediğim yere yerleşip mini bı köfteci falan hayalim var
00 Yorumla
3 ayHayatta gelmek istediğim seviye sensin kardeşim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayBiriken altını sonra nasıl değerlendireceğine bağlı finansal özgürlüğün
10 YorumlaAllah artırsın, maşâallah. Onu bilemeyiz en azından paranı çöp etmiyorsun bu güzel.
10 YorumlaBu ülkede finansal özgürlük isteyenide ilk defa gördüm
00 Yorumla
3 ayBirikim rahat yasam icin yapılmaz bir şey almak icin falan yapılır
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Onun yerine imara yakın arsa al. Altın ve döviz kazandırmaz.
00 Yorumla
3 ayBu hayattan beklentine bağlı aksi takdirde matematik hesabını zaten kendin yapabilirsin
00 Yorumla
3 aySürekli altın al ama cesitlebdir çok iyi bir hisse ve toprak alabiiyorsan toprak al
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayVay be. Allah bereket versin güzel birikim yaparsın ama bence şehir merkezine yakın arsa almaya bak. Arsa çok mantıklı bir yatırım olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ay10 gram altın yaklaşık 70.000 TL yapar ne kadar maaş alıyorsun da bu kadar birikim yapabiliyorsun ki
00 YorumlaTürkiye de mi
13 Yorumla
Soran3 ayEvet
Soran3 ayAltın ons bazlı değer kazanıyor nasıl yok olacak
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
3 aySonra o parayla napıcaksın
06 Yorumla
Soran3 ayFinansal özgürlük işte bir yerden sonra bozdurup yemeye geçeceğim
- 3 ay
Hazır paraya can mı dayanır
Soran3 ayFinansal özgür olmak tam olarak o oluyor zaten çalışmadan hayatını ideame edebiliyorsan finansal özgür oluyorsun ölene kadar beni idare etsin yeter bir yerden sonra
- 3 ay
Öyle bir özgürlük yok
Soran3 ayÇok var çevremde
875433478889996332 gün 10 saniye.
00 Yorumla
3 ay10 gram ne kadar ediyor 🤔
00 YorumlaBi yaklaşık 16 yıl 8 ay sürer bro
03 Yorumla
3 ayNasıl aylık 70 bin koyabiliyorsun işin gücün ne
00 Yorumla
3 ay10 gr gayrt iyi bir rakam
00 Yorumla
3 ayHer genç kızın hayalindeki model
02 Yorumla- 3 ay
Para bence bu hayatta pek kıymetlendirilecek birsey değil sadece bir araç bir kağıt parcasi
Gizli Üye(36-45)3 ayAmcam sallamış yorumlar dali tutarsizlik da cabası
01 Yorumla
Soran3 ayTamam
Gizli Üye(36-45)3 ayÇok iyi bereketli olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayO kadar parayı nerden buluyon
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayMaşallah
10 YorumlaHiç bir zaman
00 Yorumla
3 ayAltının fiyatına bağlı
00 Yorumla
3 ay1 kilo Altın sahibi olana kadar
00 Yorumla
3 ayhedefin olması lazım bence parayla
00 Yorumla
3 ay5 sene
00 Yorumla
3 ayEv al kiraya ver garanti
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı. Altın ile zor o iş
00 YorumlaMaşallah 👀
00 Yorumla
3 ay50 yıl
00 Yorumla5 yıldan fazla
00 Yorumla
3 ayTebrik ederim aradığım erko
08 Yorumla- 3 ay
Çok beklersin para avcısı ahahahd
- 3 ay
Para avcısı değil bazı erkekler gelecek planı yapmax parasını boş marka şeylere verir ama önemli olan geleceğe yatirim
- 3 ay
Yok tam tersi ben çiçek sevmem sevgilimede kizmam bunun için
- 3 ay
Arabayla bırakılmayı seversiniz, hesapları biz ödeyelim falan
- 3 ay
İş ciddiye binince de "aa arkadaşım olarak görüyorum" aahajshhxhdhd
- 3 ay
?
3 ay10 gram ne kadar şu an
04 Yorumla- 3 ay
Oktay benden fazla imiş yaa benim daha az 24 ayar külçe has altın mi alıyorsun ondan al
- 3 ay
Sory Man uyanır uyanmaz yazdım telefondan😂
Gizli Üye(45 üstü)3 ayArsa al ödeme yap.
00 Yorumla
3 ayİnanmadım.
10 Yorumla
3 ayÖlünce
00 Yorumla
3 ayNe istediğine bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayDolar yap
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?