Arabayı ödemeye başladıktan hemen sonra mı yoksa yıllar sonra mı alırım
1 ay
Faize göre evet karlı, sadece aracı teslim almak için bekliyorsun. İki yöntemi var, çekilişki ve çekişlişsiz. Çekilişli yöntemde çekiliş sana ne zaman çıkarsa ya da vade sonunda alıyorsun. Yani çekiliş zamanı harici ne zaman alacağın tarih kesin. Çekilişsiz finansman desteğinde ise finansman desteğinin %40 civarını ödedikten sonra finansman desteğini direkt olarak araç sahibine aktarıyorlar. Kanun olarak bu en erken 5 ay oluyor. Ortalama 20 ile de 26 ay arası toplam taksitlerini ödüyorsun. Ek masraf olarak finansman desteğinin %7'sini organizasyon ücreti olarak ödüyorsun. Peşinatı yüksek ya da taksitlerini yüksek tutarsan 5. ayda aracını alırsın. Daha düşük ödeme yaparsan 5. aydan sonra %40'a göre tamamlanma süresinde aracını alırsın. Yıllarca bekleme yok. Senin seçtiğin ödeme şekillerine göre maksimum vade sayısı kadar bekleme var. Çekilişe girip ilk ay da çıkabilir en sona da kalabilirsin. Bu da çekilişli sistemin cilvesi.
Anladın çok teşekkür ederim yandetaylıca anlatmışsın sağol
Mesela clio tarzı bir araba almayı istiyordum şu an cliolarda 1 milyon vardır galiba peşinatı ne kadar olur sence ortalama
Rica ederim. Dediğim gibi orası sana kalmış. Hiç peşinat da vermeyebilirsin ama peşinat vermeden 5 ayda (en erken 5 ay çünkü) aracını almak istiyorsan 1 milyonun %40'ını ödemek için aylık taksidin 80 bin TL olması lazım ki sen 5 ayda bedelin %40'ını ödemiş ol ve araç satın alma sürecin başlasın. Sistem bu şekil çalışıyor, kişi %40'ını ödediğinde araç teslim süresi başlar ve kanunen en erken 5 ay olur. Mesela 1 milyonluk araç için 400 bin TL peşinat ödedin. İlk 5 ay 1000 TL taksit ödersin, aracını aldıktan sonra normal kalan süreci taksitle ödersin. 20 bin, 30 bin veya 40 bin orayı uygun vade ile sen belirlersin.
Hm anladım
İstediğin paranın %40 ını ödeyince arabayı alabiliyorsun. Örneğin 1 milyona girdin diyelim. 400 bin ödeme yaptıktan sonra paranı veriyorlar. Aylık 40 bin ödersen 10 ayda alırsın. Daha yüksek ödersen daha erken alırsın ama en erken 5. Ay alabiliyorsun. Başta 70-80 bin gibi bir katılım ücreti ödüyorsun başka da bir faiz falan yok ben öyle aldım arabamı sıkıntı yaşamadım.
Güzel soru 😊 Şöyle anlatayım:
Emin Evim ve benzeri sistemlerde teknik olarak “faiz” denmiyor ama organizasyon ücreti, peşinat, taksit yapısına bakınca toplam maliyet çoğu zaman banka kredisinden bile yüksek olabiliyor YTD 😛
Arabayı ne zaman alacağın ise seçtiğin modele göre değişiyor. Çekilişli sistemde yıllar sonra da çıkabilir, sıraya dayalı ya da peşinatlı modellerde daha erken alırsın.
Sözleşmeyi imzalamadan önce mutlaka toplam ödeyeceğin rakamı, teslim tarihini ve tüm masrafları tek tek hesaplat, kafana yatmıyorsa hiç girme. Finansal özgürlük, neye imza attığını bilmekle başlar 😉🚗💸
Cevap
5Cevap
Önce emin evim şikayetlerini okumanızı tavsiye ederim
Fuzl u tavsiye ederim
Peki nasıl işliyor hemen mı alıyoruz daha sonra mı arabayı
Detaylı istersen anlatırım ama burada uzun sürer
Ben yazdım detaylıca sana, özel mesaj teklifini kabul etmene gerek yok 😅
Faiz olmuyor diyor lar
fuzul cok iyi
Olmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?