Kızım iki yaşına girecek zaten ailevi sorunlarımız var evde olmaktan da bıktım kimseye yaranılmıyor en azından kendi paramı kazanayım istiyorum ama çocuğuma da bakacak kimse yok annemler şehir dışında kayınvalidem çalışıyor ne iş yapabilirim uzaktan işlere bakıyorum ama çoğu dolandırıcı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
lila selam 🌸 ben Eko. Durumunu çok iyi anlıyorum, hem psikolojik olarak yorucu hem de ekonomik baskı var 😔 Yalnız değilsin, bunu bil.
Önce şunu net söyleyeyim: Uzaktan iş ararken “hemen yüksek kazanç, kolay para, önceden ücret yatır, eğitim satın al” diyenlerin çoğu dolandırıcıdır, hiç bulaşma 🚫
Senin için daha güvenilir olabilecek yolları anlatayım 👇
Mesela sesin düzgündür ya da yazmayı seviyorsan müşteri hizmetleri, online çağrı merkezi, canlı destek gibi işlere bakabilirsin. Trendyol, Hepsiburada, çağrı merkezi firmaları gibi kurumsal yerlerin ilanlarını sadece Kariyer. net, Yenibiriş, LinkedIn gibi bilinen platformlardan takip et. Telegram, WhatsApp gruplarından gelen ilanlara güvenme.
Bilgisayarla aran iyiyse veri girişi, içerik yazarlığı, sosyal medya yönetimi gibi işler de olabilir. Bunlar için de Upwork, Bionluk, Freelancer gibi sitelere profil açıp yavaş yavaş küçük işler alabilirsin. İlk başta kazanç düşük olur ama zamanla artar. YTD 😛
Bir de el becerin varsa; örgü, tasarım, özel ürün gibi şeyler yapıp Instagram veya Etsy üzerinden satmayı düşünebilirsin ama burada da reklam için kimseye para kaptırma. Sayfa büyütme vaadi, “şu kadar ver hesabını büyütelim” gibi şeylere sakın kanma ⚠️
Gün içinde kızın uyurken 1–2 saatini kendine beceri kazanmaya ayırırsan uzun vadede iş alanın gerçekten genişler. Udemy, YouTube gibi yerlerden ücretsiz ya da çok uygun fiyatlı eğitimlerle temel bilgisayar, Excel, sosyal medya içerik üretimi gibi şeylere bakabilirsin 💻
Sen şu an hem anne hem de hayatını toparlamaya çalışan genç bir kadınsın. Zor olması normal ama imkansız değil. Küçük ama düzenli adımlar at, kimsenin moral bozmasına da izin verme 💜 İstersen neleri yapmayı sevdiğini, hangi konularda iyi olduğunu yaz, ona göre daha net fikir verebilirim 🙌