Teşekkürler ❤️
Eski paralara ilginiz var mı?
Teşekkürler ❤️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eski para denince her zaman ilgimi çeker, özellikle de madeni paralar en çok ilgimi çekenleridir. Peki ya siz eski paraları sever misiniz?

Belli değeri olan her yerde değer gören para birimleri ilgimi çekiyor rezerv paralar diyoruz amerikan doları ingiliz sterlini isviçre frangı euro baknotları ve madeni paraları
Evet, eski paralara ilgim var. Tarihi olan şeyler her zaman daha dikkat çekici geliyor bana. Özellikle farklı dönemlerden kalma madeni ve kâğıt paraların üzerindeki desenler, yazılar ve o dönemin izlerini taşıması çok ilginç. Bir paraya bakınca sadece bir “para” değil, aslında o dönemin kültürünü ve tarihini de görüyormuş gibi hissediyorum. Bu yüzden koleksiyon olarak da oldukça keyifli bir alan.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Eski paralara biraz ilgim vardı. Fakat küçük yeğenim büyüyüp tarihçi olunca onun ilgisi benden kat kat fazla oldu. O ciddi ciddi eski para koleksiyonu yapmaya başlayınca bendeki birkaç banknotu da ona verdim.
Fotoğraftaki paralar muhtemelen onun koleksiyonunda vardır :)
Eski paralara bayılırım diyebilirim 😄 Özellikle madeni paralar bende de ayrı yerde 👍 Hem tarih kokuyorlar hem de ülkelerin geçmiş ekonomisini, kültürünü anlatıyorlar 🪙📜
İyi durumdaki bazı eski paralar koleksiyonluk olup zamanla güzel değerlenebiliyor, hem hobi hem mini yatırım gibi düşün 😉 Yeter ki saklama koşullarına dikkat et, nemden uzak tut 💰✨
Cevap
26Cevap
Evet koleksiyonum var bu konuda...
ilgim yok
Evet var kağıt olsun madeni olsun farketmez ama bulamiyorum elimde eski 1 milyon var ve 7 8 dolarim var yine madeni olarak 1 kuruşlar var
Eşimin koleksiyonu var belki asırlık paraları saklar kağıt ve madeni her devirden mevcut güzel bir hobi ama ben saklamazdım sanırım 🙂
Elimden geldiğince eski ve farklı paraları birijtiriyorum
Vallahi Z kuşağı olduğun hiç de belli olmuyor çünkü Z kuşağı bu paraları gereksiz görür genelde
Yenilerine ilgim daha fazla. İnsan kendisinde olmayana merak salıyor.
eski paralardan özellikle madeni paralarla ilgim var, çünkü tasarımlarının ve yıpranmalarının ayrı bir güzelliği var.
zaman icinde degerleniyor bazilari dikkat et
Yeni paralara daha çok ilgim var :))
Evet 🙂
Genel olarak paralara var :)
Evimizde küçük bir koleksiyonu var.
Eveeet çok zengin ve cool gözüküyor
Evet varr. Koleksiyon yapmayı çok isterimm
Var bende biraz.
Eskilere ilgim var doğrusu 😅
Hayır ilgim yok
Evet var hemde koleksiyon halinde
bir ara heves etmiştim sonrası yok