Evlilik yoluna girmiş bir kardeşimizin gözü korkmuş da siteye sormak istedim, bu harcamalar nasıl olmalı
2 ay
Limitsiz nasıl olacak elbette limiti olmalı
Böyle diyelim sen şu an çıktın bir alışveriş merkezine gittin 2000 liraya kendine bir pantolon aldım bunu küreli Adem'le yapabilir misin yoksa eşine sormak zorunda mısın
Kendi işim kendi maaşım var 2000 tl yi sormam ancak pahalı bir şey ise elbette beraber karar verilir
Işte sen şanslı kesimden acaba dedim böyle olmayanlar ne yapıyorum Onun için öğrenmek istiyorum
Eig için teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim iyi pazarlar iyi istirahatler
Neden her gün harcama yapsın ki
Böyle düşünelim istediği zaman istediğini alabilsin Mesela bir kıyafet veya market alışverişi onun için bir sınırlama olmalı mı
Seninle evlenen erkek yaşadığı o vakit ekonomik bir hanımsın
Kendine iyi bak güzel bir gün diliyorum sana
🌺🌺🌺
Kardeşim Bay_Nutella, güzel soru sormuşsun 😄
Ev hanımının harcaması ne limitli ne limitsiz olmalı, planlı olmalı 🧾
Aylık ortak bütçe belirlenir, gelir belli olur, temel giderler yazılır, sonra eşine her ay özgürce kullanabileceği net bir “kendine harcama payı” ayrılır 💸
Önemli olan: gizli harcama değil, şeffaflık; kısıtlama değil, karşılıklı güven ❤️
Parayı konuşabilen çift, çoğu sorunu daha ev kurulmadan çözer 😉
Cevap
1Cevap
Başlarda bence çok harcar ama limit olması lazım benim düşüncem
Eşine sormadan kendi hür iraden ile alışveriş yapmalı mı
Bence en iyisi Kadın kendi parasını kazanmalı
Boşa harcama yapmamalı harcamasının bir limiti olmalı mesela her gün bir şeyler almamalı buna sınır koymali
Çok haklısın tabii ki her gün her şey alınmaz her gün alınacak şeyler Market alışverişleri olabilir
Alınan maaşa ve giderlere bağlı olmalı
Eşin ona günlük para mı bırakmalı yoksa bir kredi kartıyla günlük harcamalarını yapmalı dilediğinde istediği kıyafeti de almalı mı yani bir kıyafet alırken de eşine sormalı mı veya çocuğuna bir şey alırken
Günlük para yerine hesabına aylık giderine bağlı para atması mantıklı kendine çocuğuna harcar ve her şey için de kocasını aramaya sormaya gerek yok
Mantıklı umarım erkeğin attığı para da yeterli olur ki sınırlar açılmamalı
Abi eşi sınırsız kart para verirse ev ekonomisi batar belli miktar versin yetinsin onunla mutfak kira fatura adamda zaten
👍👍👍
Aile bütçesine uygun olmalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar