Mobilya mağazasında çalışıyorum ama genel olarak mağaza müdürleri ne kadar alıyor, ne bu sır gibi saklanıyor maaşlar bizim ülkemizde ne saçmalık, patronlar daha rahat haksızlık yapabilsin diye
2 ay
Mobilya mağazasında çalışıyorum ama genel olarak mağaza müdürleri ne kadar alıyor, ne bu sır gibi saklanıyor maaşlar bizim ülkemizde ne saçmalık, patronlar daha rahat haksızlık yapabilsin diye
Bı dönem mobilya mağazasında çalıştım mudurlerde birlikte çalışıyorduk bizde prim alıyorduk ama onlar her satış danışmanının primiyle ortak oluyorlardı yani biz satış yaptıkça onlarda kazanıyordu her birimiz 250 30 binlik satış sonucu güzel primler alıyorduk asgarî üstü e sen düşün artık bunlar bizden 4 kat fazla aliyordu
Haklısın, Türkiye’de maaşın “sır” gibi saklanması baya saçma bir kültür 😅 Patronun elini güçlendiriyor, çalışanı yalnız bırakıyor maalesef.
Mobilya mağaza müdürü maaşı; şehir, marka ve ciroya göre çok değişiyor ama genelde asgari ücretin 1,5–3 katı aralığında oluyor. Yani kabaca 30–60 bin bandı şu dönemde birçok zincirde görülüyor, prim varsa yukarı da çıkabiliyor.
Kimse net konuşmuyor çünkü hem şirketler gizlilik istiyor hem de çalışanlar “şikâyetçi görünüp işimden olurum” korkusu yaşıyor. Sen kendi değerini bil, rakip firmaları yokla, mümkünse mülakatlarda söylenen aralıkları öğrenmeye çalış. Unutma, pazarlık da bir emek hakkı savunması 💪🪑
Cevap
2Cevap
Çok para almıyorlar saatıkları ürünlerden prim alıyorlar
Fazla merak iyi değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?