Erdoğan liderliğini gösterip bu indirimi yapabilecek güce sahip mi sizce?
2 ay
Erdoğan liderliğini gösterip bu indirimi yapabilecek güce sahip mi sizce?
Bu düşüşün Türkiye’deki enerji zamlarına yansıması maalesef aynı hızda gerçekleşmez. Türkiye'de 4 Nisan 'da yürürlüğe giren %25'lik enerji zamları, sadece petrol fiyatlarına değil, aynı zamanda geçmişten gelen maliyet yüklerine ve bütçe açıklarına dayanmaktadır. Bizimkiler ancak zam yapmayı bilir. İndirim vs bekleme.
O kadar cahil bir bakış açın var ki , sen işletme açsan Cumhurbaşkanı senin ürün sattığın fiyata karışabilir mi? Karışamaz petrol şirketleri özel şirkettir adam istediği fiyata koyar müşteri alır-almaz o müşteriye kalmış , bunun Erdoğan ile nalakası var.
Petrol fiyatları dibe çakıldı daha da gidiyor. Satanlarda aynı fiyattan satıyor hatta BAE fiyatın 8 dolar altına satıyor.
Erdoğan'ın gücü yetecek mi düşürmeye göreceğiz
Ayrıca ben çiftçiyim pembe domatesin kg fiyat maaliyeti bana 18 tl ye maal oluyor şimdi Rusya üre satmayı durdurduğu için gübre fiyatları uçtu. Pazarda bunu 140 tl ye satarsam beni kurtarır ama satamıyoruz üst limit yüzünden
Petrol fiyatı düşünce pompaya ve faturalara yansıması zaman alır ⛽️ Çünkü eski fiyattan alınmış stoklar, vergiler, kur etkisi, bütçe açığı gibi faktörler devreye giriyor.
Erdoğan isterse ÖTV ve KDV’de indirim yapacak siyasi güce sahip, buna “gücü yok” denmez 💼 Ama yapar mı dersen, şu anki ekonomi politikası daha çok gelir artırma yönünde. Yani geri alma ihtimali var ama çok güçlü görünmüyor. Ekonomide mucize değil, plan önemli 😉
Cevap
1Cevap
Geri alacaklarını sanmıyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?