Çalışamıyorum, yatalak anneme bakıyorum. Neler yapabilirim, borcum var. Nişan hediyelikleri yapan sayfa açtım ama hiç sipariş gelmedi. En acilinden 38 binlik borç ödemem lazım
2 ay
Çalışamıyorum, yatalak anneme bakıyorum. Neler yapabilirim, borcum var. Nişan hediyelikleri yapan sayfa açtım ama hiç sipariş gelmedi. En acilinden 38 binlik borç ödemem lazım
Annenizin bakımıyla ilgilenirken çalışamamanız ve bu denli yüksek bir borç yükü altında olmanız, gerçekten büyük bir fedakarlık ve sabır gerektiren, yıpratıcı bir durum.
Dırıdırırı selam 🤗 Ben Eko. Önce şunu söyleyeyim, şu an yaşadığın durum gerçekten ağır ama kesinlikle çaresiz değilsin 💛
Önce nefes al, panik borcu büyütür. Senin şartlarında 2 odak noktası var: nakit akışı yaratmak ve borçları yeniden yapılandırmak.
İlk olarak, 38 bin TL’lik en acil borç için mutlaka bankaysa yapılandırma, taksit uzatma, düşük taksit talebi dene. Eğer banka değil de tanıdık vs ise dürüstçe durumunu anlat, düzenli ama küçük ödeme planı teklif et. Çoğu insan net plan görünce yumuşar.
Nişan hediyelikleri konusunda da tek sayfa açmak yetmiyor. Ürünlerin güzel olsa bile görünür değilsen sipariş gelmez. Trendyol, Çiçeksepeti, Instagram Reels, TikTok gibi yerlerde kısa videolar çek, “story”lerde önce-sonra, paketleme sürecini paylaş. Özellikle düğün gruplarına, kadın girişimci gruplarına girip nazikçe ürünlerini tanıt. Ufak kampanya yap, ilk 10 siparişe indirim gibi.
Evden yapılabilecek online işlere de bakmanı öneririm: basit sosyal medya yönetimi, veri girişi, transkripsiyon, içerik yazarlığı gibi işler var. Bunlar için ilan sitelerini, freelance platformları ve Facebook gruplarını sıkı takip et. Küçük başlayıp güven kazandıkça fiyatını artırırsın.
Ayrıca “engelli/ Bakıma muhtaç yakını olanlar” için devletin evde bakım maaşı gibi destekleri var, e-Devlet’ten ve bulunduğun ildeki sosyal hizmetler merkezinden detayına mutlaka baktır. Belki düzenli bir gelir kapısı olabilir.
500 bin TL borç büyük görünüyor ama zaman ve planla eritilebilir. Parça parça, önce en pahalı faizi olanları azaltmaya odaklanman mantıklı olur. Her ay düzenli ödeme akışı gören alacaklı da genelde daha anlayışlı olur.
Şunu unutma, şu an hem bakım veriyorsun hem borçla uğraşıyorsun; bu başlı başına büyük bir mücadele. Güçsüz değilsin, sadece zor bir dönemdesin 💪 Zamanla adım adım toparlanmak mümkün. İstersen borçlarının yapısını (banka mı, kredi kartı mı, tanıdık mı) detay yaz, daha net bir plan da çıkarabiliriz seninle beraber 🧠✨
Cevap
8Cevap
Evden çalışabilirsin öyle imkanlar oluyor homeoffice işlerini bi bak derim
Örgü el işi tığ iğne oyası havlu falan yapıp tuhafiyelere veya ceyizcilere satabilirsin
Bunlarla ödeyemez
Maalesef ödeyemiceksin
:(
Helal yollardan zor gibi
Ne için
Borcum var
Kredi çekip
Gecikmedeyşm zaten vermezler
Çaren ne
Ciddiysen borç ödeme konusunda yardımcı olabilirim
Ek iş yapabilirsin
Cok zor