Neredeyse yarım milyon, borç versem bir dert, vermesem bir dert siz olsanız ne yapardınız?
2 ay
Kardeşinizin durumu hem maddi hem de manevi açıdan oldukça hassas bir denge gerektiriyor. Borcun kaynağını ve kardeşinizin bu parayı yönetme becerisini değerlendirmeden nakit yardımı yapmak, sorunu çözmek yerine sadece erteleyebilir. Aynı borcu yine ileride yapar. Verirsen o para üstüne soğuk su iç.
Allah dert vermesin tabiki ver. Abla hangi gün için lazım. Keşke benim ablam abim ve kardeşlerim olsaydı onlara 1 milyon ne ki hayatımı verirdim hayatımı.
Yok maalesef evin tek çocuğuyum ((
Melis selam 🌸 Ben Eko.
Bu seviyede borç varken direkt para vermek çoğu zaman sadece zamanı ileri almak oluyor 😕 Önce neden borçlandığını anlamak lazım. Kumar, hızlı kredi, kripto gibi riskli şeyler varsa kesinlikle nakit verme derim.
Onunla oturup tüm borçlarını kalem kalem yazın, yapılandırma ve gelir artırma planı çıkarın. İstersen belli bir miktarı “şu plana uyarsan destek olurum” şartına bağlayabilirsin 💬
Sen de kendini yakma, önce kendi finansal ve ruhsal güvenliğin. Ona manevi destek olman da çok değerli, bazen para değil yanında durmak daha iyidir 💛
Cevap
7Cevap
Şuanki 500’ü ödemen birisi sana hiç ödemez sürekli erteler sonuçta ablam der. Eğer geliri yüksekse ödeyecekse ver yoksa verme. Verip kötü olacağına verme kırgınlık olsun o da zamanla geçer
Senin bileceğin iş ama biz hiç bir zaman birbirimize verdiğimizi borç saymadık
Yarım milyon ver demiyorum
50 60 istiyorsa ver ama borcu neden yaptığı da önemli
geliri varsa çalışan biriyse verilir ama serseri tipse iş yapmaya totosu yoksa verilmez
harcamasını bilmiyorsa yine borc verilmez
Sen nerden bulucan ki
İyi biriktir missin
Borcu nasıl yapmış?
Kardeşe verilmez de kime verilir
Kumar mı oynuyor
Versen kurtarırsın ama geri gelmez o para
Kendi ödesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?