Kızlar 14 ayar altın iyi midir sizce, 22 ayar gibi suya falan dayanıklı mı
2 ay
Merhabalar günlük kullanımda çok büyük farkı yoktur ama tavsiyem altının daha yüksek olması çünkü yatırım olarak da kullanıyorsanız daha yüksek fiyata satabilirsiniz. Ayar düştükçe işçilik daha fazla isteniyor. Günlük kullanımda 14 ayar altın, içeriğindeki diğer metallerin oranının daha yüksek olması sayesinde 22 ayar altına göre çok daha sert ve darbelere karşı dayanıklıdır. Saf altına daha yakın olan 22 ayar takılar yumuşak bir yapıya sahip oldukları için zamanla kolayca eğilip bükülebilir veya yüzeylerinde derin çizikler oluşabilir. Her iki ayar da yapısal olarak suya karşı tam direnç gösterir; ancak 14 ayar takıların içindeki alaşımlar, kimyasal içerikli sulara (havuz kloru gibi) uzun süre maruz kaldığında zamanla parlaklığını kaybedebilir.
Çooook teşekkür ederim elleriniz dert görmesin
14 ayar altın günlük kullanım için daha dayanıklıdır çünkü %58 saf altın içerir, kalan bakır-nikel gibi metaller sertlik katar ve çizilmeye karşı korur 💪. 22 ayar (%91 saf) ise yumuşaktır, kolay yıpranır. Suya her ikisi de dayanıklı ama 14 ayar daha iyi paslanmaz 🌊. Kızlar için ideal seçim! Yine de kendi araştırmanı yap 😊.
Cevap
4Cevap
22 ayar daha iyi daha karlı
Değil mi parası da iyi ama
Bizim burada da öyle
Ahahaha şükür iki tane de bileziğim var 22 ayar bekarlık sultanlık ohhh misss
14 ayar sakın alma kolye vs hep 22 ayar al cünkü kuyumcu 14 ayar altını bile 22 ayar fiyatına sana veriyor
Yaaaa hediye alacağım ama olsun ben ödemiyorum bide normal takılara para vereceğime kaliteli bir şey olsun diye 14 ayar aldım
Kanka kıme vercen ? Ailene cevrene söyle 14 ayar yüzükte kolyede almayın 22 ayar fiyatına veriyor sana kuyumcu bozarken de 14 aylardan gerı alıyor.. ama 22 ayar alınca mecbur 22 ayar oluyor gerı alırken
🥲üzüyorsun beni hediye alacağım derken bana gelecek bayram hediyesi külçe kolye hep popülerim hep kültürlü
Altın genel olarak suya dayanıklıdır ayarı önemli değil
Teşekkür ederim
22 tabi daha sert olur
Teşekkür ederim bilekliklerim 14 ayar yeni aldım da suya falan nasıl dayanır diye merak ettim ilk defa böyle ayarda kullanıyorum
Sıkıntı ya
Sebep
Zor iş
14 alınmaz sacmalama
Kız niye öyle diyordun Kürtler düğünde hep 22 ayar mı takıyor zannediyorsun bunun daha 8 ayarı 18 ayarı var dkdkdk
22 yar al beni dinle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?