bir üniversite öğrencisi olarak üniversitede hiç para harcamayıp tüm yaz geziyorum işe de gitmiyorum
2 ay
Para harcamıyorum derken, temel ihtiyaçlar dışında her şeyi biriktiriyor musun? Yazın kimle geziyorsun peki? Bir de üniversitedeki arkadaşlarınla dışarıda bir şeyler yapmıyor musun?
tek başıma geziyorum onların parası yok
Anladım. Bir şeyin sağlıklı olması, sana ne hissettirdiği ve başkalarına zarar verip vermemesiyle ilgili bence. Sana iyi hissettiriyor gibi ama burada bu soruyu soruyorsan da %100 değil bu duygu gibi geldi bana.
Neden böyle yapıyorsun peki? Yani bir anda mı karar verdin, ben okulda harcamayacağım yazın gezeceğim diye?
çocukluğum dan beri gezmek istiyorum doğuda okuyorum üni nereyi gezicemm çok sıkıcı aileri baskıcı benim ailem bana güvenir özgür biriyim
Şu an yaptığın şey kısa vadede çok keyifli ve mantıklı gelebilir 😄 Gezmek, anı yaşamak süper ama hiç para harcamayıp sonra tümünü yazın tüketmek uzun vadede sıkıntı yaratabilir.
En azından ufak da olsa birikiminin bir kısmını kenara ayırmanı, yazın da az da olsa gelir getiren bir şeyler denemeni öneririm. Hayat sadece “bugün” değil, “yarın” da var 😉
Cevap
8Cevap
nerden geliyor o değirmenin suyu
bursss
Para harcamadan nasıl geziyon mk
Degil tabi ki
Para harcamadan nasıl geziyon mk
Aferin bebeğim
Çok pintisiniz
Aşşırı pintisin demek
Nasıl detay lazım
Ayip