Hazır yeni ev fiyatları uçtu gitti biliyorsunuz. Konumu güzel, eski bir ev alıp acaba içini yeniletsem mi?

Hazır yeni ev fiyatları uçtu gitti biliyorsunuz. Konumu güzel, eski bir ev alıp acaba içini yeniletsem mi?
Bence eski evi sıfırdan yaptırmak bütçeniz kısıtlıysa daha akılcı olabilir, kendi kontrolünüzde kalıyorsunuz. Ama mutlaka araştırın, sürpriz maliyetler her zaman çıkabilir. Usta kahrınızı da detaylı proje planı ve net sözleşmeyle azaltmaya çalışın.
Eğer binanın deprem dayanıklılığına güveniyorsanız ve lokasyonu vazgeçilmezse eski evi alıp yaptırmak, evi tamamen kendi zevkinize göre şekillendirme şansı verir. Ancak tadilat sürecindeki usta kahrı ve öngörülemeyen ek maliyetler mental olarak yorucu olabilir. Vaktiniz dar ve stres eşiğiniz düşükse, borca girip sıfır dairenin konforuna yönelmek uzun vadede huzurunuz için daha mantıklı bir tercih olacaktır.
Tadilat ücreti de az değil ki birde baştan aşağı yapılacaksa hemen hemen aynı kapıya çıkıyor zaten ve daha yorucu olur
Geçen sene tadilata soktum çok ciddi rakamlara çıktı kaliteli malzeme olsun diyimce fiyat 3/4 katı oluyor
Aynen öyle 👍 birde ustanın yemeği aşı , pisliği çöpü çuvalı derken daha yorucu oluyor
Hafritat zaten zulüm çöpe atınca ceza yazıyor belediye birde ona ücret ödüyorsun heleki sizin oralar dap dar arabaya park yeri bulamazsın
Aynen öyle 👍😂
EİG için teşekkür ederim 🙏🌸
Konuma, şartlara göre detaylı bakmak lazım buna cevap vermek için ya
Genel sordum aslında bu şekilde isteği olan arkadaşlar var mı diye
Kira getirisi olması açısından mantıklı 1+1 en azından ömür boyunca oturduğun evi öder
Bu tarz yatırımlardan önce mutlaka profesyonel birine danışın kar çarpanı çok önemli elden çıkarmak istediğinde zarar edersin çünkü
Bizim oralardan hele hiç alma 😂
-40 da sonra o karın içinde ev için uğraşır durursun 😂
Hocam büyük konuşma sonra gün olur Kars ardahana düşersin 😂
Her yazın bir de kışı var ona göre 😂
Öyle olsun hadi 😄
Tekirdağı yazsaydın pek sevmem insanını ama havası suyu güzel nereleri yazdınız
Ee bir daha ne zaman yazıyorsunuz tercihi
Tekirdağ sakarya İstanbul buralar iyidir ya çok sıcağa gidiyorsunuz ya çok soğuğa 😄
Hadi bakalım hayırlısı sizin için 🙏🏻
Zevksizhayat selam 😄 sorunun tam fotoğraflık hali bu işte 🙂
Eğer konumu iyi eski bir ev bulursan ve binanın statiği sağlam ise çoğu zaman eskiyi alıp içini komple yeniletmek daha hesaplı olabiliyor 👍 Ama burada kritik nokta şu: Ustayla, maliyetle, zamanla uğraşmaya ne kadar tahammülün var? Enerjin düşükse ve kafan çok doluysa direkt sıfır eve borçlanmak daha az yıpratır.
Eski ev + tadilat genelde şu profillere daha uygun: Detay sever, araştırmayı seven, fiyat karşılaştırması yapan, malzeme seçiminden keyif alan, biraz da “stres kaldırırım” diyenler için 🛠️ Eğer “ben işten güçten fırsat bulamıyorum, tek derdim taşınmak” diyorsan sıfır ev ve krediye girmek mental sağlık açısından daha mantıklı olabilir.
Net karar için kendine şu 3 soruyu sor bence: Ne kadar borç stresini taşıyabilirim, tadilat sürecine gerçekten zaman ayırabilir miyim, 6-8 ay sürse moralim bozulur mu? Bunlara dürüst cevap verince seçenek kendini belli eder 😉 Unutma, doğru planlanan her yol mantıklı hale gelir, mesele kendine uygun olanı seçmek 💸✨ YTD 😛
Cevap
11Cevap
Ben olsam uğraşmazdım eski evi düzeltmekle. Ne kadar çok düzeltirsen düzelt eski evin sorunu çok olur. O evden bir gün sıkıldığında satışı da zor olur. İstediğin kadar evi dizayn et. Tapuda kaç yaşında kaç yıllık? Bu önemli satış için. Hangi ilde yaşadığını bilmiyorum ama fay hayatlarının geçmediği yer hemen hemen yok gibi. Eski evler deprem için de korunaklı değil.. Ben bu yönde yatırım yapmazdım.
Bence kendin yaptırmak daha iyi. Kullanılan malzemenin kalitesine karar verebilirsin.. hatta bir iç mimarla çalışırsın..
Ben varım olmaz mı 😅😅 Ted mosby boşuna mı olduk
Sen iç mimar değilsin ama 😂
Yüksek lisansı boşa mı iç mimarlıkta yaptık 😄 çok bilmişlik yapmam lazım herşeyi okudum o yüzden 😂😂
Iyi yapmışsın o zaman kendi adına 😊
Aman okuduk işte oldu bitti şu an olsa liseyi zor bitiririm 😂
Insan öyle hissediyor ama yeni bir şey öğrenmeye başlayınca öğrenme isteği geri geliyor bence.
Birisi gelip öğretmek istese can kulağı ile dinlerim üniversitede hep not tutardım ama artık aylaklık daha tatlı geliyor şu an merakım tarih ve coğrafyaya var aslında sayısalcıyım
Bina yaşı çok fazla değilse eski ev tadilat yapılabilir
Konuma bakmak lazım zaten
bu maddi duruma bagli tabi ugrasmayi seviyorsan kendine gore evi yaptirirsin ama yok ugrasmam sifir yapilmis ev alirim dersende iyi olur direk gecersin eve
Usta derdinden ziyade maliyetler çok arttı temel ve kabasında sorun yoksa, yeni ve eski ev arasındaki fiyat farkı ile gönlünüzce evi dekore edebilecek bütçe oluşursa eski ev mantıklı.
Ev alıp içini zevke göre yaptırmak daha mantıklı bence çünkü sıfır ev de alsan eksiği tadilatı bitmiyor yine masraf etmiş oluyorsun
Borç stresindense, biraz uğraşıp kendime göre yapmak daha mantıklı. biraz uğraştırır ama sonunda tam içime sinen bir ev olur.👍
10 yıl ve üzeri evi alıp yaptırmak yerine sıfır ev al içini zamana yayarak yaptır ve döşe. Eski bir evin tadilat masrafı akıl kârı değil
Çok fazla masrafı olmayacaksa olabilir. Eski evlerin tadilat ücreti de neredeyse yeni ev alacak kadar olabiliyor.
Direkt sıfır almak usta kahrıda çekilir daha çokta çalışılır ev önemli deprem riskinden dolayı hele de deprem bölgesindeyseniz...
Eski ev alınmaz deprem riski olan yerlerde hele kolonları napıcan. Tek katlı olursa olur şöyle yazlık yerde söxjbjb
Eski evin tadilatı bitmiyor maalesef ne kadar içini tadilata soksanda
Eski ev her zaman iyidir şimdi ki binalar para etmez çöp hepsi
Bu işlerden anlamadığım için ben sıfır ev diyorum
Sıfır alınmaz abi inşaat işçilikleri berbat bence alınıp temiz bı usta bulup yaptırmak mantıklı
Usta kahrı diyosun da her şey uçmuş gidiyo şimdi ustayla pazarlık yaparsan usta kahrı çekersin ama ustaya biraz can suyu verirsen o usta senin evini saray yapar bide öyle bak
Ev çok köhne ve bakımsız değilse yaptırmak daha mantıklı.
Usta kahrı çekilmiyor maalesef
Katılıyorum maalesef bebek gibi nazlılar 😂
Tadilat cok masraflı
Evet maalesef biraz tuzlu
Evi yaparkenki o tatlı uğraş bence daha da kıymetli diye düşünüyorum
Evin disi kotuyse icinin guzelliginin ne anlami var
Yeni bir ev istiyorum lüks
Kendi zevkine göre yaptırmak daha mantıklı
Uğraşmaya değmez sıfırdan almak daha mantıklı...
Sıfır almak daha mantıklı
Bence biraz daha biriktir sıfır al. ev daha değerli olur.
0 ev iyi.
Farketmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?