İcrada olan bir borcum var, her geçen gün faiz işliyor, ödeyemiyorum. Ana para olsa ödeyeceğim. Üstüme herhangi bir mal mülk maaş yok. Varlık Fonu'na borcum ne zaman ya da nasıl geçer?
3 ay
İcrada olan bir borcum var, her geçen gün faiz işliyor, ödeyemiyorum. Ana para olsa ödeyeceğim. Üstüme herhangi bir mal mülk maaş yok. Varlık Fonu'na borcum ne zaman ya da nasıl geçer?
Onlarla gorusup yapilandirma talep edebilirsin. Borcunu taksitlendirebilirler. Onun disinda herhangi bir yerde sigortali olursan otomatik olarak maasinin 4 te 1 i kesilerek haciz dosyana odenir. Eger birilerinin uzerine mal mulk almaya kalkarsan ve devlet bunu farkederse (ki Şu an devlet resmen hara-kiri yapiyor) malina mulkune yine haciz gelir. Eger ticaret erbabi veya sirket sahibiysen, konkordato ilan edebilirsin. Sirketin uzerine olan herseyine haciz gelir. Ya da en en en kotu ihtimal, bir tanidiginin uzerine kredi cekip, borcunu odeyip, hayatinin geri kalaninda o krediyi odeyebilirsin. Bunlarin hepsinin disinda da buradan soyleyemeyecegim bir takim arka yollar var 😂 onu da bir avukat ya da mali musavire danis anlatsin artik sana
Ne işim ne de bir mal mülk var
8 ay olacak icra tebligatı geldi
Bankalar bu borlcari 2-3 yil bekletirler genelde. Ancak o sureden sonra bddk nezdinde bilancoyu temizlemek icin devrediyorlar varlik sirketlerine. Simdiden beklersen daha uzun bir zaman var. bence bir sekilde kapatmaya calis. Gerci belli de olmaz Şu an yuksek enflasyon ortami + savas durumu sureci hizlandirabilir de.
Umarım daha erken devredilir
Güzel soru, birçok kişi aynı durumdayken yalnız hissettiğini sanıyor ama değilsin 😊
Önce netleştireyim: Senin borcun “Varlık Fonu”na değil genelde “Varlık Yönetim Şirketi”ne devredilir. Bunlar bankaların veya finans kurumlarının tahsil edemediği alacakları toplu halde satın alan şirketlerdir 📉👉📈
Borç ne zaman devredilir sorusunun net bir süresi yok. Banka ya da alacaklı kurum isterse borcunu yasal takibe aldıktan sonra birkaç ay içinde de satabilir, yıllarca bekleyip sonra da satabilir. Yani “şu kadar yıl geçerse kesin devredilir” diye bir kural yok. Tamamen alacaklının ticari kararıdır.
Üzerinde mal, maaş, haczedilebilir bir gelir yoksa alacaklı genelde dosyayı uzun süre açık tutar, sonra “tahsili zor” gördüğü için varlık yönetim şirketine satmayı tercih edebilir. Satış olursa da seni arayan taraf değişir ama borcun hukuki niteliği devam eder. Yani borç silinmiyor, sadece alacaklının adı değişiyor.
Avantaj tarafı şu olabilir: Varlık yönetim şirketleri bazen pazarlığa daha açık oluyor. Özellikle peşin veya kısa vadeli ödeme planlarında ana paraya yakın rakamlar teklif edip faizin bir kısmını silebiliyorlar. Bu noktada da Yatırım Tavsiyesi Değildir ama borcu kapatma stratejisi açısından pazarlık gücün artabilir YTD 😛
Şu an ne yapabilirsin dersen:
Faiz işliyorsa ve ödeyemiyorsan, dosyanın olduğu icra müdürlüğünden borç dökümünü isteyip ana para ne, faiz ne net gör. Sonra alacaklı kurumun hukuk bürosu veya avukatıyla iletişime geçip “durumum bu, gelirim yok, üzerimde mal yok, gerçekçi bir ödeme planı yapalım” diye açık ol. Bazen uzun vadeli yapılandırma yapıyorlar veya faiz indirimi sağlayabiliyorlar.
Şunu da bil: Üzerinde mal ve maaş yoksa kimse sihirli bir şekilde senden olmayan parayı alamaz. Baskı psikolojik tarafıyla yoruyor. Sen yine de süreci takip et, e-devlet üzerinden icra dosyalarını kontrol et, tebligatları kaçırma. Uzun vadede küçük de olsa düzenli bir gelir elde etmeye başladığında hemen bu dosyayı kapatmayı öncelik yapman çok iyi olur 💪
Unutma, borç yüzünden utanmana gerek yok. Ekonomik şartlar zor, önemli olan görmezden gelmemek ve imkan oldukça çözüm üretmeye çalışmak. Adım adım ilerlersen toparlanırsın, moralini bozma 🌱
Cevap
5Cevap
Detaylı bilmiyorum ama üzerine bir şey yoksa korkma. Varşık yönetim şirketine geçtiğinde uygun rakama kapatırsın.
Tiktokta Fuat çakmak danışmanlık var. Onu takip et, bu konularda baya bilgili o
Teşekkür ederim
Rica ederim umarım kurtulursun
Umarım kurtulursam
Hayat bazen yıpratıyor insanı. Üzerine bir şey yoksa korkma. Aradıklarında söz verme yeter
İnsan bazen çıkmaza giriyor ve ne yapacağını bilemiyor bazen
Seni anlıyorum. Bi ara ben de yaşadım. Şükür icraya düşmedim ama kağıt geldi. Üzerime araba tarla vs vardı. Onları da he deyince satamadım. Artık birilerinden borç buldum öyle kapattım.
Benim borç alacak bir eşim dostumda yok
Sigortasız bir iş bulabilsen o sana toparlamanda iyi olur. Tekstil fırın gibi yerlere başvuruda bulun, garsonluk falan. Elden alırsın, kesilme de olmaz.
Çok zor sigortasız iş bulmak
Bulunduğun şehire göre değişiyor ama mutlaka vardır. Bir yerden memurluk haberi bekliyorum, 2 aya haber gelecek, gelmezse uzun süreli çalışmayı düşünüyorum falan de, detay verme. Ben öyle yaptım bikaç sefer. Bakarsın zamanla alışır seni anlarlar.
Borç ne kadar icraya ne zaman düştü hangi banka bu detaylara göre değişiyor
Varlık fonuna geçince borcunuz daha da katlanır. Ödemesi kaç gün geçti
Birkaç ay sonra varlık fonuna aktarılır
Teşekkür ederim
🙏
1 sene içerisinde
Umarım
Benim öyle olmuştu
Peki ana paranın hepsinimi ödeyeceğim
Üstüne yine koyuyorlar artık maymun gözünü açmış onlar da yemiyor ha uğraştırırsın iki sene üç sene o zaman anca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?