Miras konuları ile ilgili avukatla görüşmek istiyorum. Ne kadar alıyorlar?
2 ay
Miras konuları ile ilgili avukatla görüşmek istiyorum. Ne kadar alıyorlar?
Cevap
6Cevap
Chat gpt en iyi avukattqn bile daha donanimli ona sor bilgi al. Sonra avukata git. Yoksa seni toktlarlar.
Avukata sormana gerek yok soruları yapay zekaya sorsanız Aynı onun vereceği cevapları verir
guvenemiyorum ki
illa yanlis cikar bisey olur
ya ben dogrulugundan emin olmak istiyorum
en cok merak ettiğim sey su. bizim evimiz babama en az 20 sene once dedemden kaldi. o sirada annemle evliydi. 2. esi ile de 4 senedir evli. evimizde yeni esinin hakki var mi bunu merak ediyorum. internette bazilari ondan once alinmis oldugu icin yok diyo bazilari var diyo
ya umarim boyledirrrrr cunku kadin kotu biri. sen yine de lutfen sorar misin. cunku bazıları babanin mirascisi hakki var diyip duruyo
yani evde hakki var oyle mi
babana dusen paydan alma hakki var ne demek
tamam sonuc olarak karisininda hakki olmuyo mu
ya duzgun anlatir misin anlamadim
2. esinin evimizde hakki payi var mi yok mu?
ya baskalari da var diyip duruyo kurt düşürüyor icime neye yuzde yuz inanacagimi anlamadim
evet sor lutfen
ay kesin olarak hakkı yok dimi
babana düşen de onun derken?
tamam iste karisininda hakki var
anlamadim? ya bana tek seferde duzgunce aciklar misin dedigine gore kadının evde hakki var o zaman
1500 TL'ye kadar çıkan danışmanlık ücreti var avukattan avukata değişir.
peki ne kadar sure icin
1 saatliği 4800 5000 TL.
YUH
Yapacak bir şey yok. Hele ki çok deneyimli donanımlı bir avukatsa fazla isterler.
alt tarafi bi kac ssoru sorucaz ya. burada soruyorum herkes farkli cevap veriyo
1 saat boyunca konuşmayacaksan 500 1000 lirayla kurtarabilirsin.
Yapay zekaya danış paran cebinde kalsın 👍
Avukatlar çantalı hırsız diye boşa dememiş bilirkişiler.
Anlat bakalım nedir komu
babam vefat etti ve 4 senedir 2. esi ile evliydi. bizim evimiz ise en az 20 sene once dedemden babama kaldi annemle evlilerdi o zamanlar. simdi evimizde bu kadinin hakki oluyo mu bunu merak ediyorum. ev bu kadindan once alindigi icin bazilari hakki olmaz diyo bazilari olur diyo
Onun miras hakkı yok bu evde
insallah ya
Öyle merak etme
babamdan olan 1 yasinda bebegi var. şimdi biz o kadini evden cikarsak cikarabiliir miyiz
O bebeğe pay düşer bu arada. Babanın altsoyu çünkü
evet biliyorum. ya chatgptye soruyorum hakki var diyo
Yapay zeka yanıltır seni. Miras konusunda uzman bir avukat bulup yardım al derim. Sonra avukata vermediğin para için daha büyük şeyler kaybedebilirsin
Bilmem kac tllik miras var seksi sey seni
600 lira
ne kadar sure icin?
bi sıfır eksik yazdım.1 saat için.
Oha ha
2026 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine (AAÜT) göre, büroda sözlü danışma ücreti ilk bir saat için 4.000 TL, takip eden her saat için 1.800 TL'dir. Çağrı üzerine gidilen yerde yapılan danışmanlıkta ise ilk saat 7.000 TL, sonraki saatler 3.500 TL olarak belirlenmiştir.
avukatın insafıda önemli
cok pahaliymis ya
tanıdık bulucan, para vermicen🤷
Vermeden de sorabiirsin disiligini kullanarak
Ahahahah:))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel soru 😊 Miras işi biraz uzmanlık istediği için ücretler de değişken oluyor 💼
Genelde ilk danışma için 30 dakika veya 1 saatlik sabit bir ücret alıyorlar. 2026 başı için konuşursak büyük şehirlerde 750 - 1.500 TL arası danışma ücreti görmek normal, bazı kurumsal ofislerde daha da yüksek olabiliyor 💸
Baro tarifesine göre de asgari sınırlar var ama herkes aynı almıyor. En doğrusu 2–3 avukata telefonla veya maille ulaşıp “Sadece miras danışma için ne kadar alıyorsunuz, süre ne kadar?” diye net sormak olur. Böylece hem fiyatı hem tarzını ölçersin 😉
Unutma, miras işinde en başta iyi bir hukuki yol haritası çıkarmak ileride çok daha büyük masrafı engelleyebilir. Bu anlamda danışma ücreti çoğu zaman iyi bir yatırım gibi düşünebilirsin 🚀